Огнян Димов - председател на Борда на директорите на TV7

20 април 2011 | 21:55 Дачев
Огнян Димов е новият член на Борда на директорите на националната ефирна телевизия TV7, считано от 20 април 2011 г.
Той ще поеме и функциите на председател на Борда на директорите, в чийто състав влизат досегашните членове на Борда – Евелина Колева и Александър Пайр. Евелина Колева ще продължи да изпълнява функциите на изпълнителен директор на TV7, която бе поета от нея през ноември 2011 г.

Професионалната кариера в телевизионния бизнес на Огнян Димов започва през 1990 г. като завеждащ отдел "Международни спортни лицензии, спонсорство и реклама" в "Телеримпекс" – външнотърговската кантора на БНТ и БНР. В последствие става директор "Маркетинг и продажби" на БНТ, а след това генерален директор на ТВ и радио "7 Дни". Към богатият му телевизионен опит се включва и поста му на генерален директор на ТВ2, в последствие преименувана на Pro.bg.
Димов е заемал мениджърски позиции в обществени ТВ и радио канали във Флорида, САЩ, притежава магистърска степен по международни икономически отношения и маркетинг от Икономическия университет в Будапеща и MBA диплома от University of Wales, Великобритания. Специализирал е телевизионно програмиране в Париж и телевизионен мениджмънт във Вашингтон в периода 1992 - 1997 г.

 „Привличането на Огнян Димов в ръководството на TV7 е още една крачка напред в развитието на телевизията. Неговият богат опит и доказан професионализъм ще допринесат изключително много за налагането на TV7 като водеща телевизионна медия”, заяви Евелина Колева, изпълнителен директор на TV7.
„Мениджърският пост в TV7 е огромно предизвикателство за мен, тъй като тoва е медия с огромен потенциал. В нея вече работи сериозен екип от професионалисти и съм уверен, че с общи усилия резултатите съвсем скоро ще бъдат налице и няма да останат незабелязани от зрителите”, допълни Огнян Димов, председател на Борда на директорите на TV7.



ИЗБРАНО