Спас Кьосев от ”БНТ такси” с международна награда

17 април 2011 | 12:52 Дачев
Журналистът от "По света и у нас" Спас Кьосев спечели Международната награда за Изгряваща звезда и за най-добри постижения в областта на телевизионното творчество на Асоциацията на Европейските телевизии СИРКОМ. Той получи приза в конкуренция със 157 програми от 21 страни, съобщи БНТ.
14 членното международно жури, в което няма българско участие, присъди на 13 април награди в 9 категории, като сред спечелилите има и 4 екипа на BBC. Официалното награждаване е в началото на май в Тимишоара - Румъния.

Спас Кьосев започва като новинар в сутрешния блок на БНТ. Само половин година по-късно, едва 21-годишен вече е най-младият водещ на централни новини в историята на Националната телевизия, като партньор на Радина Червенова. Истински любимец на публиката става и като водещ на БНТ Такси - едно от предаванията с най-висок рейтинг в БНТ 1. За 3 години Спас е реализирал близо 500 броя на предаването, като до момента е направил интервюта с над две хиляди и петстотин души.
В интервю за "По света и у нас" Спас Кьосев казвае ,ч е много изненадан от наградата. "Това е огромно признание не само за мен, но и за екипите, с които работя в "По света и у нас" и в "БНТ Такси". Най-хубавото е, че тази награда ме подрежда сред 4 екипа на Би Би Си", казва Кьосев.

Наградата "Изгряваща звезда" на Асоциацията на Европейските телевизии СИРКОМ е нова категория за телевизионни професионалисти на възраст до 30 години. Тя е учредена в памет на известната румънска журналистка Ванда Кондураче, която бе убита при трагични обстоятелства преди три години. Според председателя на международното жури, надпреварата е била много оспорвана и участниците са много талантливи.



ИЗБРАНО