Люба Кулезич: Аз съм тест за системата

13 юли 2010 | 12:38 Дачев
Във вторник, 13 юли, на Марк О’Селски в шоуто "На инат" по TV7 ще гостува човекът, който доказа, че не е нужно да си рус и висок, за да ходиш с едни от най-красивите жени в България. Музикантът с нежния глас, разтуптял сърцето на не едно ледено момиче – Дичо. С новата си група V.O.XX. той ще ни изпее песента „Като преди” (аудио е качено на http://www.youtube.com/watch?v=v5-v35MhINY). Ще видим и кадри от клипа към парчето.
След като Дичо напуска Д2, по доста от соловите си парчета започва съвместна работа с един от китаристите на група P.I.F-Иван Велков. Един ден при поредното аранжиране на песен двамата стигат до извода, че трябва да направят банда. Следват среща и разговор с Ицо, Марто и Наско (също членове на P.I.F) и така се ражда V.O.XX. В края на м. май 2010 г. вече са готови част от песните за първия албум на групата, а първите две парчета са озаглавени „Като преди” и „За теб и любовта”.
TV7 – 22:00 ч.!

Вчера, ден преди изслушването си за поста на генерален директор на БНТ, Люба Кулезич гостува на Марк О’Селски в шоуто . Пред водещия тя сподели нагласата и очакванията си за конкурса. Кулезич разкри, че се чувства като героиня във филм, но не й се иска този филм да завършва по съветски, а по американски. ”Как се става кандидат за директор на БНТ” - е най-новият проект, по който тя работи.  В типичния си стил журналистката заяви, че би го продала на няколко западни медии, за да видят как се случват нещата у нас. „В нашите медии се говори дремливо, не като в чуждите. В чуждите обаче да говориш смело и дръзко, не означава да говориш грубо” - не спести критиката си Кулезич. На въпрос, дали смята конкурса за предрешен, както упорито се говори отдавна, гостенката отговори, че други го смятат за такъв, но не и тя. „Картите са раздадени, всичко е решено, всичко е миманс ” – това чувала и тя самата отвсякъде, но го намирала по-скоро за забавно. Люба Кулезич  определи себе си като тест за това, дали системата работи добре, дали допуска кадърните, вместо връзкарите. Тя заяви още, че след 10-годишна служба в Националната телевизия, се чувства най-подготвена от всички да поеме управлението й. Като причина за кандидатирането си журналистката посочи „лъщенето на очите на мнозина при вида на държавното сено”. Запитана от Марк за своята стратегия в една дума, тя категорично заяви: „Компетентност”.

Провокиран от думите й, че се стреми да бъде добър публицист, водещият не пропусна да попита Люба, дали се притеснява от това, че е била коментатор в жълт вестник. „Аз нося отговорност за думите си. Може да си сериозен журналист дори във вестник, който не изглежда толкова сериозен”- лаконична бе тя в отговора си. Пикантния въпрос за скандалите с Кристина Патрашкова (главна редакторка на конкурентен жълт вестник), Кулезич коментира така: „Аз никога не съм си позволявала да обиждам г-жа Патрашкова. Тя се опита, но аз не се обидих. Кавгаджийско-пазарският тон издава слабост.” За пореден път журналистката не пропусна да изкаже съмненията си относно финансирането на водения от Патрашкова вестник и връзките му с чуждестранни съмнителни фирми.



ИЗБРАНО