20-годишният Георги Кехайов от Добринище спечели Survivor

21 декември 2009 | 22:35 Дачев

Младежът победи Ива Пранджева и Людмила Димитрова във финалния вот, получавайки 5 от възможни 8 гласа и спечели голямата награда от 250 хил. лв. Жорката впечатли съперници и публика още с представянето си в предаването, признавайки чистосърдечно, че е работил като боклукчия, ратай и строителен работник, докато е живял на улицата в Португалия.
"Спечелих, защото си държах на думата. Аз съм скромно момче, утре ще почерпя, но преди да помисля добре, няма да си купувам нищо. Със сигурност се отказвам от идеята да отварям баничарница", бяха първите думи на победителя Георги Кехайов.

Втората финалистка в предаването Людмила Димитрова – Мики не получи нито един глас от своите съплеменници.

Фаворитката Ива Пранджева събра 3 гласа от журито. Въпреки че лекоатлетката доминираше в играта, тя не успя да запази добрите си отношения с изгонените, които днес решиха съдбата й в полза на Кехайов. Почти всички от журито се почувствали обидени и излъгани от нея и са предпочели скромното момче от Добринище да вземе голямата награда.Това стана ясно снощи по време на последния племенен съвет. В двучасово шоу беше показан вотът на членовете на журито, който те дадоха още на Филипините. След разкриване на гласовете стана ясно, че единствено Златина, Меги и Христина са подкрепили Ива Пранджева. Въпреки силното си представяне, лекоатлетката беше критикувана от останалите в играта заради стратегията си. Само Маргарита Амиджинова защити Ива с думите, че е играла страхотно и че именно това е правилната тактика, която трябва да се прилага в Survivor. В защита на Ива се изказаха и двамата победители от различните български сезони на шоуто Николай Мартинов и Нели Иванова. Въпреки това на Ива не й достигна един глас, за да се добере до равенство и така Жоро победи убедително.

Самият Георги стигна до финала по мистериозен начин, като на няколко пъти се отказа да играе за имунитет, не комуникираше с останалите, но спечели най-важната игра - тази за място във финала. В нея той победи Маргарита и сочения за най-силен играч Кирил. Така младежът от Добринище стана любимец и на зрителите с ненатрапчивото си поведение, мистериозната си личност и нежеланието си да участва в конфликти и сега е горд притежател на 250 000 лв. В типично свой стил, победителят пожела успех в живота на всички и разкри, че няма да удържи на думата си и ще се откаже от идеята да отвори баничарница в Добринище.

На прага да опорочи финала пък бе спречкване между Митьо Крика и бившия треньор на Ива Пранджева - Румен Йоцов, обвинил "някои мъже от участниците", че се оплакват непрекъснато от поведението на съперниците си. Крика се засегна от думите на пловдивчанина и прекъсна изказването му със закани от рода на "айде да се разберем някъде другаде, когато ще сме само аз и ти". Йоцов прие предизвикателството, вмъквайки, че при последната им среща Крика съвсем не е бил толкова шумен. В крайна сметка обаче напрежението бе потушено от намесата на другите участници и водещия Иван Карамазов, направил остра забележка: "Това не е битак, а финалът на Сървайвър".

Четвъртото издание на Survivor ще се запомни и със смъртта на Нончо Воденичаров. Сърцето на кмета на Раднево не издържа на масивен инфаркт по време на снимките шоуто. 



ИЗБРАНО