Музиканти и водещи на БНТ с концерт за ”Българската Коледа”

8 декември 2009 | 13:23 Дачев

Концертът “Българската Коледа” на живо по БНТ на 25 декември от 20.00 ч.
Вече стартира седмата поред благотворителна инициатива "Българската Коледа. Подарете надежда на дете в беда". Тя се провежда по инициатива и под патронажа на президента Георги Първанов и г-жа Зорка Първанова. Организатори на благотворителната инициатива и през тази година са Администрацията на Президента, Българската национална телевизия и Нова Телевизия.

Инициативата набира средства за лечението на болни деца и за закупуването на медицинска апаратура и консумативи за нуждаещи се детски клиники и отделения. Повече за тях можете да научите от репортажите на «По света и у нас» и сайта на БНТ.
По традиция, на 25 декември 2009 г. - в първия ден на Коледа, в Народния театър “Иван Вазов” ще се състои благотворителен спектакъл, който ще бъде осъществен и излъчван на живо от Българската национална телевизия. Режисьор на спектакъла е Маги Халваджиян. Популярни водещи на БНТ ще изпълнят любими и известни песни от сцената на народния театър и ще призоват за гласуване и дарения за нуждаещите се деца. Ето и дуетите:
1. Йордан Караджов – Искра Ангелова (БНТ)
Песен: “Наследство”
2. Наско Б.Т.Р. – момиченце от “Бон Бон”
Песен: “Елмаз и стъкло”
3. Графа - Юлия Манолова (БНТ)
Песен: Last Christmas
4. Дани Милев – Свобода  Маданска  (БНТ) + Ели Гигова (БНТ) +  Сашо Йовков (БНТ)
Песен: “Приятели”
5. “Бон Бон”
Песен: Песен за играчките
6. Невена Цонева – Григори Недялков (БНТ)
Песен: “Детелини”
7. Миро – Радинела Бусерска (БНТ)
Песен: “Сбогом моя любов
8. Поли Генова – Митко Цонев (БНТ) + Данчо Караджов
Песен:  Може би
9. Анелия –  Драгомир Драганов (БНТ)
Песен:  „Погледни ме в очите”
10. Кристиан
11. Николина Чакардъкова   + Андрей Захариев (БНТ)
Песен:  ”Ах, къде си мило либе”

Защо подкрепям инициативата  Българската Коледа?

Юлия Манолова:
По-страшно от това да видиш дете, което страда, е може би само това да не можеш да му помогнеш. За щастие всеки от нас може да подари надежда на децата, които са я загубили, или никога не са я имали. Българската Коледа прави това вече седма година.     

Димитър Цонев:
Всеки български гражданин трябва да подкрепи тази инициатива, свързана със спасяването на детски живот. Ако всеки дари по 1 лев, децата ни ще бъдат по-здрави и красиви.

Радинела Бусерска:
Децата са най-прекрасното нещо в живота ни. Те са ангели, които стъпват по земята Ако с участието си в Българската Коледа, помогна поне на едно дете, ще бъда щастлива. Това ще бъде моят най-желан Коледен подарък.



ИЗБРАНО