„България днес“ в гр. Сливен и Първомай и край Хисаря

5 декември 2009 | 01:07 Дачев
„България днес“ е туристическо предаване, което ще ви пренесе в градове, намиращи се на километри един от друг. С негова помощ ще ви разведем из градовете Първомай, Сливен и околностите на Хисаря в неделя от 19:00 ч.

Сливен: мнозина ще кажат – един български град, други ще добавят – Добри Желязков, създател на първата българска фабрика, трети ще извикат – Сливен, градът на стоте войводи като Хаджи Димитър, Добри Чинтулов, д-р Симеон Табаков, д-р Иван Селевински. Сливен е уникален със своята природа, сините камъни, кристалния въздух, минералните води. Уникален е и със своята култура и революционна история.

Град Първомай се намира в плодородните земи на Южна България в близост до градовете Пловдив, Стара Загора и Хасково. Почвено-климатичните условия обуславят специализирането и развитието в производството на зеленчуци, технически култури, трайни насаждения и зърнени храни. Съвременно звучи днес град Първомай - центърът е обновен, полагат се грижи за подържане на улиците, важните общински сгради и парка.


ИЗБРАНО