БНТ, проект „Връстниците” - родените през 1959-та

17 юни 2009 | 12:17 Дачев
В навечерието на своята 50 годишнина, БНТ очаква интересните истории на връстниците си

Поредицата на БНТ „Връстниците” е посветена на 50 годишнината на телевизията. В годината на своя половинвековен юбилей БНТ си поставя за цел да открие интересните истории на своите зрители, родени през 1959 година – годината, когато телевизията стартира и да ги накара да опишат как видяното на екрана е повлияло на живота им.
Екипът на поредицата „Връстниците” – Екатерина Генова, Николина Димитрова и Олег Ковачев, ще провокира зрителите – връстници на БНТ да изпратят своите истории. Десетте най-интересни от тях ще бъдат заснети във формата на кратки филмчета, които ще бъдат излъчени непосредствено преди юбилея на телевизията.

С поредицата „Връстниците” БНТ дава шанс на всички българи родени през 1959 год. от свое име да разкажат за себе си и за мястото на телевизията в спомените и биографията им. С помощта на архивни кадри и на връщане към „съдбоносните” факти, научени от екрана, ще се създаде биографията на едно поколение, повлияно от най-въздействащата медия.
Поредицата “Връстниците”, посветена на 50 годишнината на БНТ, дава повод спомняйки си старите предавания, вглеждайки се назад в годините, да се опитаме да очертаем ролята на телевизията в развитието на обществото и конкретно в живота на поколения български зрители.

Изпратете вашата история на vrastnici@bnt.bg или на адрес:
БНТ, гр. София - 1000, ул. „Сан Стефано” №29, за „Връстниците”.


ИЗБРАНО