”Бон Апети” с нов сезон по 24kitchen от 18 април

5 април 2022 | 09:26 Дачев
Излъчване: от понеделник до петък, 11:30 ч.
 
В шести сезон на „Бон Апети“ (без да броим сезоните между 2011 и 2018 г.), водещите Лора и Стоян отново ще въвлекат зрителите на 24KITCHEN в едно вълнуващо кулинарно приключение. Те ще продължат да вдъхновяват всички, изкушени от готварското изкуство с нови интересни рецепти за най-различни поводи. 
 
Хората, които не разполагат с много време за готвене, ще оценят бързите и оригинални идеи, защото те по нищо не отстъпват на ястия, за които са нужни дълги часове в кухнята. Онези, които търсят лесни рецепти с достъпни продукти, ще останат очаровани от лекотата, с която Лора и Стоян творят изключително вкусни и интересни ястия с минимални усилия и продукти, които обикновено се намират във всяка кухня. 
 
В ежедневието на всяко едно семейство обаче винаги идват по специални поводи, когато всеки иска да изненада, да впечатли, да предложи нещо ново и вълнуващо на своите близки или на гостите. Лора и Стоян имат идеи и за тях. Специални, празнични рецепти, които дълго ще се помнят не само заради интересния им вкус, но и заради атрактивната им визия.
 
Всеки един от 20-те епизода включва три рецепти. 
Първата най-често е салата, супа или предястие. Втората обикновено е основно, а третата – десерт. В някои от епизодите са представени и тестени изделия като баница, пита, хляб и т.н. В рецептите на двамата майстори готвачи се промъкват вкусове, събирани с години от близо и далеч, интересни техники на готвене и много професионални съвети.
 
Акцент и в този сезон са рецептите, вдъхновени от кухнята на Близкия изток, която винаги е представлява интерес за Лора и Стоян. Разбира се, специално място заемат и най-обичаните български рецепти, поднесени по нов и интересен начин.
Всичко това е гарнирано с техните неизменни забавни истории, любопитни случки от личния им живот, шеговито настроение и завладяващи усмивки. 
 
Това кулинарно дуо определено знае как да задържи вниманието на зрителите и винаги да ги изненадва с нещо интересно.

* * * * * * *

През месец април 2022 по кулинарния канал можем да видим още поне 4 акцента:
 
Френска провинциална кухня с Мишел Ру, сезон 1
Премиера: 7 април 2022 г. от 13:00 ч.
Излъчване: Всеки четвъртък от 13:00 ч.
 
В тази визуално впечатляваща поредица готвачът със звезди Мишлен – Мишел Ру, ни отвежда в своя духовен дом в Южна Франция, за да сподели възхитителна част от живота, на който се наслаждава всеки път, когато е на почивка там. 
Той ще приготви вкусни рецепти и ще посети местни производители за най-добрите съставки, за да пренесе вкуса на Франция в домовете ни. Ще видим как изживява всяка радост, която съпътства това да бъдеш местен жител. От посещение на селска пекарна в търсене на току-що изпечена багета до насладата от рибена яхния в бистро край пристанището. 
Зрителите ще изпитат истинско удоволствие от този празник на насладата, а всяко преживяване ще надгражда и вдъхновява семплите френски ястия, които Мишел приготвя в красивата провинциална кухня или на открито върху горещи въглища. 
Предаването представлява едно великолепно кулинарно пътуване из пейзажите на Южна Франция в стремежа да се улови духа на храната, която Мишел най-много обича. 
 
Семейното приключение на Джино в Италия, сезон 1
Премиера: 8 април 2022 г. от 13:00 ч.
Излъчване: Всеки петък от 13:00 ч.
 
Джино Д'Акампо се завръща в любимата си Италия, но този път той взема и семейството си, за да изследват скритите скъпоценни кътчета на Сардиния и най-доброто от Южна Италия. Той иска децата му, родени и отгледани в Англия, да се потопят в атмосферата и да открият италианските си корени. Джино ги отвежда на пътешествие от средиземноморския остров Сардиния до лудия му роден град Неапол, от забележителното крайбрежие на Чиленто до селските части на Калабрия, и до слънчева Пулия, като по пътя заедно се потапят в италианския начин на живот, а той приготвя някои от любимите си семейни рецепти. 
 
Мери Бери готви, сезон 1
Премиера: 27 април 2022 г. от 13:00 ч.
Излъчване: Всяка сряда от 13:00 ч
 
Бившият съдия на състезанието „Bake off“ Мери Бери представя вкусни и лесни за приготвяне ястия. 
Приготвянето на хубава храна не трябва да е трудно. Това предаване ще покаже на зрителите рецепти, които са колкото лесни, толкова и апетитни. Гратен с фенел и картофи. Огненочервен ориз и салата от моркови. Панакота с шоколад и портокал. Независимо дали става дума за лакомство за всеки ден или ястие за специален повод, с което да впечатлите, Мери доказва, че семплото може да бъде и забележително. От великолепни торти за традиционно чаено парти до бавно печена агнешка плешка за неделен обяд, тези ястия със сигурност ще станат любими на семейството и приятелите ви.
Кю Гардънс в чиния, сезон 1
Премиера: 27 април 2022 г. от 12:00 ч.
Излъчване: От понеделник до петък от 12:00 ч.
 
Изключителният ботанически център Кю Гардънс се превръща в дом на чисто нова кухненска градина в „Кю Гардънс в чиния“ – образователна поредица, в която Реймънд Бланк, един от най-добрите световни готвачи, разкрива вълнуващата история на британските плодове и зеленчуци. 
Новата градина с плодове и зеленчуци е създадена на мястото на просторна  градина от времето на крал Джордж III, където нашият готвач Реймънд отглежда, събира и готви със сезонна продукция, за да сътвори най-вкусните ястия. С дългогодишна страст към плодовете и зеленчуците и техните вкусове, Реймънд изследва необикновената история зад всяка съставка, която използва в рецептите си – от вълнението, с което били посрещнати първите ананаси в Обединеното кралство, до баклата, нелегално пренесена от Франция в чифт чорапи по време на Втората Световна война. 
Като най-голямото ботаническо хранилище в света, Кю Гардънс подкрепя проекта с несравнимата си експертиза в отглеждането на растения, натрупана през последните 250 години, като така помага да бъде разкрита вълнуващата история на някои от най-любимите плодове и зеленчуци на британците.



ИЗБРАНО