Кейт Бланшет в тв сериал след 23 години пауза

31 октомври 2018 | 09:25 Дачев
През далечната 1995 година 26-годишната тогава Кейт Бланшет изигра последната си телевизионна роля в австралийската драма "Bordertown" - минисериал за момиче с труден живот в имигрантски лагер. Сега двукратната носителка на Оскар ще дебютира в американски биографичен минисериал на FX, като в 9-те му епизода ще изиграе консервативна активистка по правата на жените.

Заглавието на предстоящата поредица е "Mrs. America" ("Мисис Америка") и фокусът й ще падне върху образа на Филис Шлафли (Phyllis Schlafly, 1924-2016) - конституционен юрист, провела успешна кампания против приемането на поправка за равни права през 70-те години в САЩ.

Сценарият е на носителката на "Еми" Дави Уолър (Dahvi Waller, за "Момчетата от "Медисън Авеню" през 2007 г.), която ще бъде и изпълнителен продуцент заедно с Бланшет, Стейси Шер (номинирана за "Оскар" за "Ерин Брокович" и "Джанго без окови") и Коко Франчини, която е вицепрезидент на филмовата компания "Activision" и е работила за "Skylanders" на Нетфликс.

Главният изпълнителен директор на FX Джон Ландграф побърза да се похвали с привличането на Бланшет в специално изявление за медиите. "Нямам съмнение, че Бланшет е перфектна за ролята на една от най-сложните фигури през 1970-те години. Текстовете на Дави Уолър са изключителни, а Стейси Шер ще успее да асемблира тази талантлива женска продукция".
Самата Бланшет с нетърпение очаква да навлезе в материала, който счита за актуален.

Наблюдателите смятат, че с новия сериал FX продължава борбата си с конкуренцията на HBO и Netflix, както и с обречеността си на бъдеща собственост на Disney. Снимките предстоят догодина.


ИЗБРАНО