FOX залагат на Живите мъртви, 911 и Империя през октомври

20 септември 2018 | 10:40 Дачев
Програмните акценти на FOX за идния месец октомври 2018 г. са три премиери: нови сезони на сериалите "Живите мъртви", "911" и "Империя".

Сезон 9 на "Живите мъртви" тръгва на 8 октомври и ще се излъчва всеки понеделник от 23:00 ч. В главните роли са Андрю Линкълн (като Рик Граймс), Норман Рийдъс (като Дарил Диксън), Лорън Коуън (като Маги Грийн) и Мелиса Макбрайд (като Каръл Пелтие).

Вижте трейлър (5:27 мин., субтитри на български език).

Последният сезон доведе до кулминацията на войната на клановете, която изправи Рик Граймс и неговата група оцелели срещу Спасителите и техният хитър лидер Нигън. Държейки живота на Нигън в ръцете си, Рик е изправен пред определящ избор. След като еднолично взима решение да пощади Нигън, Рик подкрепя ценностите, които мъртвият му син Карл е отстоявал в името на по-добро бъдеще, но създава конфликт в групата си. 
 
Виждаме оцелелите година и половина след края на войната да възстановяват цивилизацията под твърдото ръководство на Рик. Сега общностите работят заедно и между тях е настъпил относителен мир, поглеждат към миналото, за да изградят бъдещето, но светът, който познават, се променя бързо. Създаденото от човешка ръка продължава да се руши и природата надделява, като променя условията и изправя оцелелите пред нови предизвикателства. Времето тече и общностите срещат неочаквани пречки, опасности и бродещи, разбира се, но нищо не може да ги подготви, за страшната сила, с която предстои да се сблъскат. Тя заплашва идеята за цивилизацията, която нашите оцелели толкова усърдно се опитват да построят. 

* * * * * * *

Сезон 2 на "911" стартира на 9 октомври и схемата на излъчване е всеки вторник от 22:00 ч. В звездния каст са Анджела Басет (Атина Грант), Питър Краус (Боби Наш), Дженифър Лав Хюит (Мади), Оливър Старк (Ивън „Бък“ Бъкли) и др.

Проследява се стресиращият живот на полицейските служители, парамедиците и пожарникарите, които попадат в опасни, шокиращи и сърцераздирателни ситуации. Те трябва да балансират между това да спасяват най-уязвимите - и да решават проблемите в личния си живот. 

* * * * * * *

От 19 октомври, всеки петък от 22:00 ч. пък започва сезон 5 на "Империя" с Терънс Хауърд (в ролята на Лушъс Лайън) и Тараджи П. Хенсън (като Куки Лайън).

Както знаем, това е завладяваща драматична история за семейна династия в бляскавия и понякога опасен свят на хип-хопа. 
Сериалът проследява семейство Лайън и тяхната музикална компания „Empire Entertainment“. Основателят Лушъс Лайън е крал на хип-хопа, но компанията и влиянието му са постоянно застрашени от семейството му и от безпощадно конкурентната музикална индустрия.


ИЗБРАНО