„Блудници“ с Лив Тайлър - сезон 2 от 1 октомври

19 септември 2018 | 12:43 Дачев
В първата година от излъчването си, "Блудници" ("Harlots", Великобритания - САЩ, 2017) успя да се сдобие с възторжени оценки и впечатляващия рейтинг от 95% в "Rotten Tomatoes". В този сезон дебютира Лейди Фиц (Lady Isabella Fitzwilliam), чиято роля се изпълнява от Лив Тайлър. Американската актриса е известна с ролите си в трилогията "Властелинът на пръстените, "Армагедон" (1998) на Майкъл Бей и „Открадната красота" (1996) на Бернардо Бертолучи.
 
"Блудници" на Hulu е завладяваща драма, чието действие се развива в енергичната космополитна амосфера на Лондон през Джорджианската епохана 18 век, която предлага смел нов поглед върху най-ценната търговска дейност в града - секса.
 
Вдъхновена от историите на истинските жени и мъжете, които ги заобикалят, провокативната поредица показва страховитата Маргарет Уелс (в ролята - Саманта Мортъм), която се бори да съчетае ролите си на майка и собственичка на бордей, и Лидия Куигли (Лесли Манвил), съперница с безмилостен подход.

Вижте интервю на Станислава Айви (Стаси Кара) с Лив Тайлър от снимачната площадка на сезон 2 в Лондон - 8:06 минути, с български субтитри.

Сезон 2 на "Блудници" е в 8 епизода по средно 45 мин. всеки и ще се излъчва всеки понеделник от 22:00 ч. по Epic Drama, с многократни повторения през седмицата.

* * * * * * * *

От 18 октомври 2018, четвъртък в 22:00 ч. по същия канал тръгва и сериалът на емблематичния за немското кино Том Тиквер "Babylon Berlin" - под българско заглавие този път "Вавилон в Берлин". Криминалната драма със сюжет в годините преди Втората световна война бе излъчена по-рано и по HBO (от 6 ноември 2017 г.) под заглавие "Берлински Вавилон".

Поредицата на ARD в 8 епизода х 45 мин. прелива от талант - участниците и екипът имат биографии, преливащи от класически кинозаглавия и грандиозни телевизионни успехи. Черешката на тортата е приносът на Брайън Фери от "Рокси Мюзик" за саундтрака.
 
Берлин през двадесетте години на 20-и век е дом на талантливите, амбициозните и суетните, но под бляскавата повърхност обеднелите маси жадуват за по-добър живот. Това е времето на организираната престъпност и политическия екстремизъм. Старите военни елити още не са се оттеглили, докато още по-страховито чудовище надига глава.
 
Гереон, полицейски служител в Кьолн, е нов в отдела за борба с дрогата и проституцията в монументалната полицейска централа на Берлин. Макар да изглежда спокоен и искрен, той носи голям товар. Отделът се управлява от Бруно Волтер, лоялен и грижовен колега, чиито тайни мотиви се превръщат в сериозна заплаха. 
 
Между двамата мъже е Шарлът - интелигентна млада жена, която иска да подобри живота на семейството си и е принудена да води двойствен живот...

Схемата на излъчване е премиерен епизод всеки четвъртък от 22 ч. с повторения през седмицата.


ИЗБРАНО