Детският приключенски филм „Случаят Кюри“ на 15 септември

7 септември 2018 | 13:02 Дачев
На 15 септември в 14:30 часа bTV ще поздрави учениците с българския детски приключенски филм „Случаят Кюри“. 
 
Забавната 50-минутна съвременна кинокомедия, подходяща за цялото семейство, залага на грижата към детската аудитория, възобновявайки традицията на любими заглавия като „Таралежите се раждат без бодли“, „Куче в чекмедже“ и „Войната на таралежите“. Историята цели да запали децата по киното като изкуство и по-специално към родните продукции със- и за малките.
 
Фимът, който още се прожектира в киносалоните, разказва за Тони - ученолюбив, запален по науката и мечтаещ един ден да стане велик учен. Детската му стая наподобява лаборатория, а опитната си мишка е кръстил неслучайно на откривателката на радиацията – Мария Кюри. Въпреки че е само на 8 години, Тони ще се яви на Националния фестивал на науката със свой експеримент.
 
Неговата съседка Рая, също на 8 години, учи в балетното училище и е по-скоро палава и пакостлива. Тя често пречи на Тони да се концентрира и да прави своите научни опити, а също така дружи с училищния побойник Стефан от по-горния клас.
Рая иска да помогне на Стефан да изкара контролното по математика, но Тони отказва да им съдейства, вследствие на което мишката Мария Кюри е... отвлечена! За да я получи обратно, Тони трябва да се изправи пред нови предизвикателства. Балетната постановка на училището е провалена с гръм и трясък, за сметка на едно ново приятелство.
 
Режисьор на „Случаят Кюри“ е Андрей Хадживасилев, а в ролите влизат Николай Върбанов, Мила Банчева, Мартин Паунов, Зорница Иванова, Ясен Кадиев, Ивет Митова, Николета Манева, Илина Агова, Надежда Савова, Таня Кожухарова, Юлиян Малинов, Лора Мутишева и др.
Сценарият е на Сабина Иванова и Пламена Велковски, музиката е написана от Георги Стрезов, оператор е Божидар Симеонов. Продукцията е на "Incoms Project" и "Revive Vision".
 


ИЗБРАНО