Купата на Германия тръгва по Diema Sport 2 от 17 август

16 август 2018 | 11:51 Дачев
Още качествен европейски футбол очаква зрителите на спортните канали през новия сезон. Освен мачовете от Висшата лига и френската Лига 1, интригуващи развръзки ще предложи и премиерната Купа на Германия (DFB - Deutscher Fußball-Bund), излъчвана доскоро по каналите Nova Sport HD (от август 2013 г.) и Diema.
 
Турнирът стартира утре - петък, 17 август 2018 г. от 21.45 ч. с първи мач между Швайнфурт – Шалке 04, който ще бъде излъчен директно по Diema Sport 2. Футболните двубои ще бъдат достъпни и онлайн срещу абонамент или единично закупуване.
Половин час преди и след мача има студио.
 
Юбилейното 75-то издание на турнира през миналия сезон 2017/18 донесе първи трофей за Айнтрахт Франкфурт от три десетилетия насам след изненадваща победа с 3:1 над тоталния хегемон в Германия - Байерн Мюнхен във финала.
„Баварците“ бързо нанесоха ответен удар, привличайки треньора на „орлите“ Нико Ковач за наследник на легендарния Юн Хайнкес, а след това под негово ръководство разбиха с 5:0 франкфуртци в битката за Суперкупата. 
 
Като рекордьор в състезанието, Байерн ще вложи всички сили, за да направи отличието отново свое притежание, но на терена няма да им бъде никак лесно. Към успеха са устремени още традиционно силните в тази пълна с неочаквани развръзки надпревара Волфсбург, Щутгарт, Шалке и обновеният тим на Борусия Дортмунд. 
 
* * * * * * *
 
След всеки рунд от новия сезон ще бъде излъчвано предаването „Обзор на кръга за Купата на Германия“, а първият епизод е на 21 август (вторник) от 20:30 в същия канал.
 
Какво ще се случи в откриващия кръг от турнира и ще сведе ли глава някой от фаворитите още на старта, ще видим в мачовете от турнира за Купата на Германия.
 
 


ИЗБРАНО