Зловеща семейна история с 10 сезон, Джесика Ланг отново в 8

4 август 2018 | 12:31 Дачев
Хорър-трилър сериалът на FX "Зловеща семейна история" изглежда няма да приключи скоро, след като вчера кабелната мрежа го продължи за десети сезон през 2020 година. "Продуцентът Райън Мърфи ни помоли за това и с удоволствие се съгласихме", заяви гланният изпълнителен директор на  FX Networks Джон Ландграф за изданието "Deadline". Той добави, че не е сигурен дали сезон 10 ще бъде последен.
 
В България са излъчени 5 сезона по FOX, като за последно видяхме последния 12-и епизод на петия сезон (2015 г.), озаглавен "Хотел", с две години закъснение - на 26 ноември 2017 г. 
 
В момента се снима сезон 8, озаглавен "Апокалипсис("AHS: Apocalypse"), който е обявен като кросовър между сезони 1 и 3 и премиерата му в САЩ е на 12 септември. Звездите в него са Ема Робъртс, Евън Питърс, Сара Полсън, Кати Бейтс, Били Айкнър, Шайен Джаксън, Адина Портър и Лесли Гросман.
Подновяването за следващ сезон 9 заедно с осмия се случи още през януари 2017 г.
 
Звездата от сериала "Династия", британската актриса Джоан Колинс е в каста на новия сезон, както и младият хитов австралиец Коди Фърн (познат и от "Убийството на Джани Версаче: Американска криминална история") в ролята на Майкъл Лангдън, канадецът Джефри Бойър-Чапман ("Нереално") и акробатът и балетист Кайл Алън.
 
Сериалът е носител на 2 Златни глобуса, 2012 и 2016 г. (съответно за Джесика Ланг и за Лейди Гага), на 6 награди "Еми през 2012 - 2017 г., на награда от Гилдията на екранните актьори (2012), на 3 награди от Гилдията на сценографите, на награди и номинации за режисура, операторско майсторство, костюми, на отличия от критиката и др.

* * * * * * *

По допълнителна информация от "Variety", в сезон 8 ще видим отново и Джесика Ланг. Завръщането в шоуто на 69-годишната свръхзвезда с два Оскара и четири номинации в ролята на Констанс Лангдън бе обявено от Сара Полсън по време на традиционното лятно прес-турне на TCA - Асоциацията на телевизионните критици.

Ланг бе стълб на първите четири сезона на поредицата



ИЗБРАНО