Невидимите градове на Италия по Viasat History

19 юни 2018 | 15:41 Дачев
Започва в понеделник, 16 юли, в 22:00 ч.
Брой епизоди: 3 x 60 мин.
Оригинално заглавие: "Italy's Invisible Cities"
 
След невероятните разкрития на "Невидимият град на Рим", историкът д-р Майкъл Скот предприема ново приключение. В "Невидимите градове на Италия" той се впуска в изследване на скритите съкровища на още три удивителни града - Неапол, Венеция и Флоренция - и дава модерен поглед към 2000-годишната им история.
 
Използвайки най-съвременните технологии, сред които суперпрецизни 3D скенери, компютърна анимация и камери в дронове, поредицата показва необикновените градове в ярки детайли. Иновативно подводно сканиране на Неаполитанския залив разкрива потъналия свят на римски ваканционен курорт, потопен след древни земетресения. Пътешествие до Венеция след това показва какво се крие под великолепните ѝ палати.
 
Във Флоренция нови триизмерни снимки от грандиозната катедрала "Дуомо" показват красотата и сложността на новаторската за времето си инженерна работа по изграждането на най-големия тухлен купол в света - постижение на дръзката изобретателност, която характеризира Ренесанса.
 
* * * * * * *
 
Още програмни акценти на Viasat History през юли 2018 г.:
 
Нашата световна война ("Our World War")
Започва в неделя, 8 юли, в 21:00 ч.
Брой епизоди: 3 x 60 мин.
 
Динамична, завладяваща и автентична, "Нашата световна война" е документална поредица, която разказва за изключителната смелост на младите войници на фронта преди 100 години. 
 
Потапяйки ни дълбоко в реалността на битките с помощта на увличащ и интимен стил на документално заснемане, тя съживява Първата световна война по смел и вдъхновяващ начин. Това е историята, поднесена със свидетелска непосредственост, видяна през очите на самите войници. Наблюдения, интервюта, писма, записи на хората, които са преживели всичко от първо лице, поредицата от три драматични епизода разкрива често скритите и тревожни преживявания на фронта по време на войната. 
 
Вдъхновена от спечелилия БАФТА и високо оценен от критиците сериал "Нашата война", поредицата предлага същото завладяващо прозрение за войната.
 
Белези от Нанкин ("Scars of Nanking$|
Започва в сряда, 18 юли, в 22:40 ч.
Брой епизоди: 2 x 30 мин.
 
Американски мисионери се борят да спасят китайски граждани от убийство и изнасилване от японските нашественици и да се доберат до доказателства за скандалното клане в Нанкин през 1937 г. 
 
По време на бруталното нахлуване на японската имперска армия в града, който по това време е столица на Китай, десетки хиляди цивилни и военнопленици са убити, а жените са изнасилени. Днес събитието е известно като "Похищението на Нанкин". Мнозина успяват да избягат преди инвазията, но 22 чужденци не напускат града.
 
Това е историята на някои от онези, които остават въпреки огромната опасност - американски мисионери, сред които учители, лекари и свещеници, решени да направят каквото могат, за да предпазят четвърт милион китайски граждани.
 
Близо до врага ("Close to the Enemy", 2016)
Започва в неделя, 29 юли, в 21:00 ч.
Брой епизоди: 7 x 60 мин.
 
Действието се развива в пострадал от бомбардировките хотел в Лондон след Втората световна война - проследява се животът на разузнавача капитан Калъм Фъргюсън. 
 
Последната му задача за военните е да гарантира, че заловеният немски учен Дитер ще започне да работи с британските кралски военновъздушни сили по спешното развитие на реактивния двигател. На фона на възникващата Студена война за всички е ясно, че за британската национална сигурност е ключово въоръжените сили да разполагат със супермодерна технология възможно най-скоро.


ИЗБРАНО