„Големият проект на Гай“ по Food Network довечера

7 юни 2018 | 09:27 Дачев
Всеки четвъртък от 7 юни 2018 г., 22:00 ч.
 
Звездата на кулинарията Гай Фиери е прекарал години в изучаване на американските хранителен навици в "Крайпътни ресторанти, закусвални и капанчета", "Надпревара в супермаркета" и "Семейно пътешествие", а сега няма търпение да обяви следващата си голяма кулинарна поредица.
 
В новото му предаване за таланти, "Големият проект на Гай" ("Guy's Big Project"), кулинарни блогъри и готвачи - любители и професионалисти - ще представят своите идеи за предавания. Във финалния кръг те ще имат шанса да заснемат свой пилотен епизод или... да бъдат елиминирани. 
 
Гай започва надпреварата, като ги кара да изберат едно ястие, което биха включили в предаването си и да го опишат пред камерата. Участниците скоро разбират, че задачата им е доста по-трудна, отколкото изглежда по телевизията. 
По-късно състезателите посещават снимачната площадка на "Крайпътни ресторанти, закусвални и капанчета", за да се учат от най-добрия - самия Гай. После заминават за Лас Вегас за веселяшка задача, включваща интервюта с различни типове готвачи.
 
* * * * * * *
 
Още акценти от програмата на Food Network през юни:
 
Железният готвач: Сблъсък
Всеки делничен ден от 21 юни, 20:00
 
Този месец започва премиерното излъчване на поредицата "Железният готвач: Сблъсък". Студиото е съвсем ново, с бляскав Кухненски стадион, построен специално за предаването. Арената е изпълнена с напрежение: във всеки епизод двама участници се състезават за възможността да премерят сили с известен железен готвач. 
 
Единствено кулинарният експерт Алтън Браун ще преценява кой е достоен за честта да се съревновава със знаменитости като Боби Флей, Майкъл Саймън и Стефани Айзард. 
 
В първия епизод шеф Тед Хопсън от Лос Анджелис се изправя срещу шеф Кейт Уилямс от Детройт. Победителят ще предизвика желязната готвачка Алекс Гуарнашели в класическо празнично съревнование. 
 
Двама конкуренти от Бостън уреждат стари сметки в надпревара с класически консервиран продукт, а победителят ще тръпне в очакване да се изправи срещу железния готвач Хосе Гарсес.
 
Както винаги, железните готвачи обещават спиращи дъха мигове със сблъсъците по Food Network.
 
Бургери, бира и барбекю
Всеки вторник от 12 юни, 22:00 
 
Нищо не описва Америка по-добре от бургери, бира и барбекю. 
Ето защо Майкъл Саймън, шеф-готвач и ресторантьор, пътешества из САЩ в търсене на най-добрите примери за тези три задължителни елемента.
 
Започвайки с посещения на Ню Йорк, Нашвил и Кливланд, във всеки епизод Майкъл ще опитва най-добрите предложения от трите категории. Ще се учудите колко месо и бира може да погълне този човек! В първия епизод Майкъл се отправя към премиум заведение за барбекю в Ню Йорк, а в родния си град, Кливланд, се заема с "майката" на всички бургери. Посещава и новопристигнал в града готвач, предизвикващ традициите на храненето в пъб и варенето на домашната бира. По-късно, в Бруклин, Майкъл се заема с барбекю в стил Каролина. 
 
По време на приключенията му, към него се присъединяват някои от любимите му колеги от Food Network - Боби Флей и Алекс Гуарнашели.
Палете скарите, защото определено ще искате да изпробвате рецептите у дома!


ИЗБРАНО