Саша Барън Коен отново в телевизия

15 април 2018 | 12:30 Дачев
Щурият комик ще ни представи своята драматична страна, като се завръща в телевизията след дълго отсъствие.

46-годишният британец и евреин Саша Барън Коен, който бе номиниран за "Оскар" през 2007 г. за "Борат", направи през 2003 и 2004 г. два сезона по 6 епизода всеки на поредицата "Da Ali G Show". В нея той игра мечтаещия да стане рапър Али Джи от гр. Стейнс и интервюира хора по различни теми, представяйки се за телевизионен водещ. В някои от епизодите той се представяше за казахстански репортер (Борат), както и за австрийски гей водещ на модно шоу ("Бруно", също продължил пътя си на големия екран).
 
Сега Коен, чиято майка е израелка, ще участва в ролята на легендарен шпионин на Израел - Ели Коен, в нов минисериал на Netflix със заглавие „The Spy("Шпионинът"). Гидиън Раф, един от сценаристите на сериала „Вътрешна сигурност“ и режисьор на "Похитени", ще бъде сценарист и режисьор на шестте епизода. Действието ще се развива в Сирия, а поредицата е копродукция между американския интернет гигант и френската компания "Canal+".
 
"The Spy" ще се излъчи по-късно тази година по телевизията във Франция, а извън Франция ще върви чрез стрийминг услугата.
 
Ели Коен (Елияху Бен-Шаул Коен, 1924-1965) действа в Сирия в началото на 60-те години, успява да извоюва позиции сред местното висше общество и дори се превръща в уважавана личност от политиците. Всички действия на топ шпионина, неговите връзки и невероятна жертвоготовност променят изцяло ситуацията в Близкия изток и водят до успеха на Израел в Шестдневната война от 1967 г. Коен е разкрит от сирийското контраразузнаване и екзекутиран в Дамаск на 40-годишна възраст, на 18 май 1965 г.
 
Наскоро Саша Барън Коен участва в друг проект на Netflix, в който говори от лично име – документалната комедия на Сет Роугън „Hilarity for Charity“ (от 6 април в интернет), посветена на болестта на Алцхаймер. Българските кинозрители познават актьора, освен от споменатите два филма, и от комедиите "Диктаторът" (2012 г.) и "Агент полуинтелигент" (2016). Той изигра с гласа си и Времето / Часовника в приключенското фентъзи "Алиса в огледалния свят" (2016), помним го и от драматичния мюзикъл "Клетниците" (2012) с ролята на алчния кръчмар Тенардие.


ИЗБРАНО