bTV Репортерите: измами в кастинг агенция и Русия при Путин

23 март 2018 | 14:20 Дачев
В двете издания на bTV Репортерите този уикенд ще видим:
 
Събота

"Излъгани мечти" - филм за хиляди измамени от фалшива кастинг агенция

 За първи път в ефира Росен Цветков разговаря със създателя на схемата. Как в сянка, без офиси и срещи на живо, се печелят пари от кандидати за слава? Разследващият журналист и операторът Любен Кацаров тръгват по следите на сигнал за измама с фалшив кастинг.
 
Росен Цветков провежда разговор със създателя на схемата, в която се оказват привлечени и измамени над 230 000 души. Разследването показва как мечтите десетки хора биват излъгани от множество кастинг агенции с различни имена, но сходен почерк. Ухажвани са по телефона с еднотипни обещания. Плащат, но не получават нищо.
 
Зрителите ще получат отговорите на сложни въпроси за коварно измислената схема веднага след централната емисия на bTV Новините - кой ползва мечтите на хората за лъжа, как се оказва замесено името на bTV и на хитовото риалити „Фермата“ и защо тази история отведе Росен Цветков обратно към разследване отпреди 8 години.
 
* * * * * * *
 
Неделя
Русия в четвъртвековно управление на Путин
 
Десислава Ризова и операторът Иван Филчев разказват за изоставения от правителството  град Наро-Фоминск 11. Тя представя филм за руската действителност след преизбирането на Владимир Путин за четвърти мандат. 
 
Репортерката среща зрителите с жителите на бившия затворен военен град Наро-Фоминск 11, които се борят с липсата на всякаква заинтересованост от страна на държавата към техния живот.
 
„Нищо не работи, много отдавна. Вкъщи е много студено - 13 градуса. Много е студено и като се мием. Няма топла вода.“ Това споделя Александра, жена на бивш военен, която живее в града вече 48 години с цялото си семейство в двустаен апартамент от 40 квадрата.
 
Градът е бил със специален военен статут и в него е било разположено секретно ракетно поделение, докато през 2009 военните се отказали от него. В момента Наро-Фоминск 11 е ничий. Никой не го иска и не дава пари за администрирането му и за… избирателна секция. Как са гласували изоставените от държавата граждани и какви мечти имат за бъдещето на своя град и Русия, Десислава Ризова показва на зрителите тази неделя веднага след централната емисия на bTV Новините.


ИЗБРАНО