Седмична награда в MasterChef: пътуване до Прага и обучение

18 март 2018 | 17:56 Дачев
Този понеделник от 21 часа, MasterChef по bTV ще изкуши хоби-готвачите с апетитна награда за седмицата - пътуване до златна Прага, посещение в музея на бирата Staropramen и майсторски клас от голям чешки chef. 
 
Победата ще изисква по-различни умения, алтернативна нагласа, по-сложна тактика и още по-добро представяне. Журито ще зарадва участниците и с новината, че в тази игра никой няма да напусне голямата кухня.
 
Този път кутията ще бъде по-различна и много изкушаваща. Хоби-кулинарите ще имат на разположение стриди, шоколад, аспержи, червено вино, сьомга, кафе, джинджифил, мед, авокадо, бадеми и 60 минути, за да приготвят впечатляващо ястие – афродизиак! 
Те ще си спомнят горещи преживявания и ще се вдъхновяват от любими хора. Чие предложение ще накара журито да възкликне „дяволски добра чиния“, зрителите ще видят във вторник.
 
Победителят в кутията ще отиде на третия етап на състезанието за пътуването до Прага.
Той ще има възможността да отстрани от надпреварата 5 души, което ще предизвика недоумение и заплахи... След това ще определи индивидуални задачи, като разпредели 6 вида "street food" (готова храна за улична продажба) от различни държави между 12 участници. Те ще могат да избират между това, да направят точно копие или импровизация на бързата храна, но след 45 минути Токев, Михалчев и Бианки ще трябва да се "пренесат" по улиците на определената държава. Професионалистите ще подчертаят, че американската тенденция набира все повече сила в Европа, защото използва рецептите от "fast food", но с качествени продукти и модерна презентация.
 
Лео ще разкаже за типично ястие в Италия - хляб със свински черва.
 
* * * * * * *
 
Журито ще опита 5 ястия, а тримата най-добри ще отидат на седмичен финал, на който ще се борят за кулинарното пътешествие в Прага. В този финален етап на състезанието, Петър Михалчев ще даде майсторски клас по приготвянето на класическата английска комбинация от риба и чипс - с неочакван прочит. 
 
Организирани агитки, проблеми с белтъците, прибързана самоувереност и  филтри срещу разсейването ще изпрати един до града на стоте кули, а другите – до едноименния булевард в столицата.
 
Кой ще приготви ястието, което да му спечели наградата и да го приближи с още една крачка към стоте хиляди лева, курса в академия Le Cordon Bleu в Лондон и престижната титла, зрителите ще видят в предстоящата седмица.


ИЗБРАНО