Дивата природа на Канада през четирите годишни времена

23 февруари 2018 | 13:46 Дачев
"Дивата Канада" ("Wild Canada") - от 7 март 2018 г., сряда, в 20:00 ч. по Viasat Nature
 
Поредицата в 4 едночасови епизода показва невероятната дива природа на Канада през четирите годишни времена. Сезонността на климата на нашата планета определя живота на всяко създание на Земята. Хора, растения и животни трябва да се справят с променящите се условия на живот, които са резултат от обиколката на Земята около Слънцето. Но на някои места последиците от сезонността са особено ясно изразени. Такова място е Канада. 
 
Гръмотевични бури и торнадо се вихрят из канадските прерии, тайни светове се крият под снега, полярни мечки ловят риба на открито през лятото в Хъдсън Бей, причудливо животно, което живее под земята, има 28 пипала около устата си вместо очи, жаби, които замръзват през зимата, чудотворно се връщат към живот година след година през пролетта, рисове тичат по снега, за да преследват неуловимата си плячка през северните гори.
 
В поредицата ще видим най-невероятните и редки природни чудеса на Канада.
 
* * * * * * *
 
Още по канала през месец март:
 
Съединените животински щати (The United States of Animals) - от понеделник, 5 март, в 08:40 (12 еп. х30 мин.)
 
Забавна нова поредица, която повежда зрителите на завладяващо пътешествие из САЩ. Отчасти пътепис, отчасти приключение в дивата природа, това е и пълен с интересни факти пътеводител за дивите, причудливи и възхитителни животни на Америка. Представяйки едновременно с тях и дивата среда, която обитават, поредицата разкрива подробности за интересното поведение на животните.
 
Търсенето на Фидо (Finding Fido) - от събота, 17 март, в 16:00 (6 еп. х30 мин.)
 
Във всеки епизод експертът по кучетата Сет Кастил помага на ентусиазиран бъдещ собственик да намери идеалната компания за своя начин на живот. Дали за общително куче, което ще помогне на стопанина си да преодолее срамежливостта, активно куче, което ще го накара да излиза повече, или дори куче, което може да долови признаците на епилептичен припадък, Сет помага на всеки участник да определи своите нужди и критерии за новия си най-добър приятел.
 
Дивите Филипини с Найджъл Марвин (Nigel Marven's Wild Philippines) - от четвъртък, 29 март, в 21:00 ч. (3 еп. х60 мин.)
 
Във Филипините има по-голямо разнообразие на диви животни на квадратен метър, отколкото във всяка друга страна. Половината от 52-те хиляди вида не се срещат никъде другаде на планетата. 
Архипелаг от 7000 тропически острови, разпръснати в Тихия океан, това е земя на контрасти - от спокойните тропически морета, приютили деликатни замъци от корали, до огъня и дима от двайсетте активни вулкани, от най-големия орел в света до един от най-малките примати, миниатюрния дългопет. 
 
В стила на "Дивата Колумбия с Найджъл Марвин", поредицата е една от първите, която разкрива невероятните природни богатства на Филипините, и показва много от създанията в страната за първи път пред камера.


ИЗБРАНО