21 състезатели на старта на ”MasterChef”-4 в понеделник

21 февруари 2018 | 15:55 Дачев
В шоуто встъпват кулинарни таланти с опит и истории от целия свят - всеки понеделник и вторник вечер по bTV в 90-минутни епизоди (21:00 - 22:30 ч.)
 
Горещи страсти, изобилие от кулинарен талант и вълнуващи истории на най-добрите хоби- готвачи в България, които искат да станат професионалисти, ще бъдат предложени на зрителите от 26 февруари, когато започва новият, четвърти сезон на MasterChef.
 
Сред новите 21 "гладиатори", които ще се борят за високата оценка на звездното жури (Андре Токев, Лео Бианки и Петър Михалчев), са хора с разнообразни професии, опит в чужбина и разнородни интереси. Почитателите на добрия вкус ще се насладят на кулинарните умения на преподавател по народни танци, бивш военен и участник в множество мисии,  геолог, готвил за нашите учени в Антарктида, екзотична маникюристка, както и дама, открила любовта към храната след тежка трансплантация. 
 
В оспорваната конкуренция ще се включат и 30-годишен юрист с впечатляваща физика и бизнес за „много пари“, съпруга на милионер, която владее три езика и е обиколила света, пожарникар от Бургас с вкус към японска кухня, най-голямата сестра в семейство с 6 деца и други любопитни герои на нашето време.
 
Само един от тях ще заслужи титлата "Мастършеф", наградата от 100 000 лева и курс в престижната кулинарна академия "Le Cordon Bleu" в Лондон.
 
* * * * * * *
 
Маргарита Александрова, директор „Програма“ на bTV Media Group:
 
MasterChef България е емблематично предаване на bTV, което промени отношението на зрителите към качествената и здравословна кухня. Горди сме, че вдъхновяваме и останалите да развиват този телевизионен жанр. Този сезон е по-динамичен, с повече страст и емоция от всичко, което сме видели досега“.
 
* * * * * * *
 
Ролята на всеки един от журито:
 
Двамата главни готвачи (Андре Токев и Петър Михалчев) и успешният ресторантьор и специалист по италианска кухня Лео Бианки направиха уникална демонстрация - заедно с финалисти и победители в предишните три сезона на шоуто -  пред представители на медиите, екипа на изпълнителния продуцент Constantin Entertainment, както и екипа на bTV, вкл. главния изпълнителен директор на bTV Media Group Флориан Скала и главния финансов директор и изпълнителен директор на медийната група Давид Щепан
 
Така семейството на предаването се събра, за да "загрее котлоните" пред четвъртото поколение самородни таланти и да им пожелае успех в пътя към неочакваното, дори за професионалистите. 
 
Обединени в три отбора, „поколенията” на MasterChef България създадоха авторски рецепти, за да вдъхновят към творчество, отборен дух и лоялност зрителите на bTV и претендентите за престижната титла. Симеон Червенков, Аврам Големечков и Стефан Стефанов от сезон 1 приготвиха екзотична веджи супа с пикантни скариди и хрупкава изненада от „тримата тенори”. Отборът на Севда Димитрова, Евгени Йорданов и Йоана Тодорова от сезон 2 ги надгради със сочно патешко с крем кашу, шоколадов сос с черешов тютюн, бадемов чипс и пяна от манатарки. Носителката на титлата – Божана Кацаров, заедно с Росица Иванова и Цветомир Савчев от сезон 3 създадоха идеалния сладък финал с шоколадова торта със сладолед от биволско кисело мляко и specialty кафе, приготвено по алтернативен начин.
 
За първи път, новото жури ще оценява и потенциала на хоби-готвачите не само да приготвят най-креативното, красиво и вкусно ястие, но и да погледнат на кулинарията като на успешен бизнес. С тази роля се наема новият член на журито Лео Бианки, който познава в дълбочина ресторантьорството още от детските години, когато започва да работи заедно с баща си.
 
Андре Токев и Петър Михалчев обещават да изненадат зрителите с ролите си в новия сезон и да направят още по-силно шоу заедно с новака - Лео.


ИЗБРАНО