За и против камерите в детските градини

9 февруари 2018 | 11:21 Дачев
Биляна Гавазова разговаря в „Чети етикета“ в понеделник, 12 февруари, с психолог, родители, институции и активисти
 
Камерите за наблюдение в детските градини са на фокус в рубриката на сутрешния блок "Тази сутрин" по bTV. В студиото, водещата на рубриката Биляна Гавазова разговаря по проблума със своите гости.
 
След поредния случай на агресия в детска градина, екипът на „Чети етикета“ предава на живо от Бургас, за да проследят зрителите какви мерки за взети и спокойни ли са вече родителите. Гледната точка на Столична община по въпроса представя доц. д-р Тодор Чобанов.
 
Зрителите ще проследят дебата в студиото, в който участват психологът Иван Игов, Яна Алексиева от асоциация „Родители“ (които са против поставянето на камери), както и Ема Черногорска (от Инициативен комитет за качествена и иновативна образователна система, които организират протести в цялата страна с искане за поставяне на камери във всички детски градини).
 
В предаването ще бъдат представени и резултатите от зрителската анкета във фейсбук по темата, която е активна и вече има стотици гласове за и против камерите.

* * * * * * *

Миналата неделя, 4 февруари, самата Биляна Гавазова бе гост на предаването "Търси се", в което зрителите я видяха в различна светлина. 
 
Колегите й от сутрешния блок я описаха като войник и открит човек, който не се отказва от никакви предизвикателства в професията и бяха възхитени от нейната дисциплинираност и това, че никога не показва дали е изморена. Нейният спътник в живота - Тодор разказа за тяхното запознанство, за любовта,  пламнала  след 10-годишно приятелство в обща компания, за щастието с детето им, за новото жилище и че се надява на сватба догодина. Сестра й Елмира Гавазова сподели, че е преоткрила сестра си, когато двете се разделят – Елмира остава в Шумен, а Биляна отива в София.


ИЗБРАНО