Терминът „су-шеф“
(sous-chef) идва от френски език, откъдето произхождат и повечето най-важни за кулинарията понятия. Така се нарича първият помощник на главния готвач.
Любен Койчев и Милена Димова са су-шефове на шеф Ангелов в собствения му ресторант, а за да избере най-достойния победител в приближаващото шоу "Hell’s Kitchen България", той ще се довери на тях и в състезанието. Двамата ще се превърнат в неговите очи и уши, защото и най-големите професионалисти имат нужда от верни помощници.
Ролята на шеф Койчев и шеф Димова е да се взират в детайлите, да следят кога някой от участниците е сгрешил и се опитва да прикрие следите, за да не позволят това да се случи.
* * * * * * *
Любен Койчев е на 28 години, но вече има солиден стаж и високо кулинарно образование зад гърба си. Занимава се с готвене от 14-годишен, след като завършва Професионалната гимназия по туризъм в Габрово, продължава образованието си в HRC Culinary Academy, откъдето излиза с диплома за главен готвач. През годините работи в ресторанти в Холандия, Белгия, Хърватска, включително и такива със звезда Мишлен.
С шеф Ангелов се запознава преди 4 години и е част от екипа му от една година насам. В момента шеф Койчев е един от су-шефовете в ресторанта на Виктор Ангелов, където основната му отговорност е да разработва нови рецепти и да следи непрекъснато за правилното им изпълнение и грижливо поднасяне на гостите.
Подобна ще бъде неговата роля и в Hell’s Kitchen България. Шеф Койчев ще следи изкъсо единия от двата отбора и ще има грижата издадената от тях храна да бъде перфектна.
* * * * * * *
Милена Димова признава, че малко по-бавно е поела по пътя на кулинарията, но в момента, в който е прекрачила прага на HRC Culinary Academy, веднага е усетила, че е на точното място. Работила е като pastry chef (майстор-сладкар) в Лондон, САЩ и България, а пътищата им с шеф Ангелов се пресичат през май 2017 и от тогава тя е су-шеф сладкар в неговия ресторант. Милена споделя, че Виктор е много взискателен в работата си, но точно това е качеството, което адмирира у него, защото, според нея, такъв трябва да бъде един истински лидер.
В предаването шеф Димова обещава да бъде търпелива, но и много взискателна към участниците. Победителя си представя като боец с отношение към детайла, който вярва в себе си и е едно с отбора си.
* * * * * * *
Шеф Виктор Ангелов и неговите помощници ще приветстват участниците в Hell’s Kitchen България на 27 февруари от 21:00 часа по NOVA, а изненадите за тях ще започнат още с прекрачването на прага на "адската" кухня.