“Тук и сега“ с Тим Робинс и Холи Хънтър от 12 февруари

6 февруари 2018 | 16:56 Дачев
На пръв поглед Одри и Грег от Портланд, щата Орегон, са пример за прогресивно, многорасово семейство. Грег (Тим Робинс) е уважаван професор по философия и писател, а съпругата му Одри (Холи Хънтър) - бивш терапевт и настоящ консултант по разрешаване на семейни конфликти в средните училища. Грег и Одри имат три осиновени деца - Ашли, Дюк и Рамон и биологична дъщеря Кристен. 
 
Докато Одри подготвя отбелязването на 60-ата годишнина на Грег, в подреденото им ежедневие започват да се появяват пукнатини, заплашващи да разтърсят живота им. Грег и Одри търсят помощ за сина си Рамон от д-р Фарид Шокрани -психиатър от мюсюлмански произход, който обаче има собствени демони, с които да се бори. 
 
Драматичният сериал "Here and Now" (“Тук и сега“, 2018), оригинална продукция на HBO, е с премиера на 12 февруари, понеделник, от 21:00 часа. 
Десетте епизода от сценаристкото перо на Алън Бол („Еми“ за сериала „Два метра под земята“, 2001 и „Оскар“ за кинофилма „Американски прелести“, 1999) повеждат носителите на Оскари Тим Робинс и Холи Хънтър в провокираща ума черна комедия, оплитаща междукултурни особености и расово поляризираната съвременна американска култура, изследвайки какво е да бъдеш „друг“ днес.
 
Сред актьорите, които ще видим в сериала, са и Джерика Хинтън („Анатомията на Грей“), Даниел Зовато („Не дишай“), Реймънд Лий („Моцарт в джунглата“), Соси Бейкън (дъщерята на Кира Седжуик и Кевин Бейкън), Джо Уилямсън и др.
 
* * * * * * *
 
„Тук и сега“, епизод 1 (сценарий и режисура: Алън Бол): 
 
Докато Одри Байър подготвя 60-тата годишнина на Грег, синът им от колумбийски произход Рамон (Даниел Зовато), който започва връзка с бариста Хенри (Анди Бийн), започва да вижда непрекъснато комбинацията „11:11“. Осиновеният от Виетнам Дюк (Реймънд Лий) има успешна кариера, но прекаленото му безгрижие тревожи майка му. Роденатат в Либерия Ашли (Джерика Хинтън) все повече затъва в проблеми с брака си, а животът на 17-годишната Кристен (Соси Бейкън) бледнее пред проблемите, които създават по-големите й братя и сестра.
 
След смущаващ инцидент на празненството на Грег, родителите завеждат Рамон на терапевт, откъдето сюжетът се заплита.


ИЗБРАНО