Мерил Стрийп в сезон 2 на ”Големите малки лъжи”

25 януари 2018 | 00:25 Дачев
Мерил Стрийп е приела поканата да се присъедини към актьорския състав на хитовия минисериал "Големите малки лъжи" за втория му сезон, съобщава The Wrap. Актрисата ще влезе в ролята на Мери Луис Райт - майка на жестокия Пери, героя на Александер Скарсгард (съпруг на Селест, която се играе от Никол Кидман). Тя е силна и волева жена и пристига в Монтерей, за да се грижи за внуците си и да потърси отговори за смъртта на сина си. Не е изключено Скарсгард да се появи отново чрез флашбек сцени.

Преди месец, на 11 декември HBO обяви, че продължава поредицата за втори сезон и че очаква по-голямата част от първоначалния екип да бъде налице. Засега само Никол Кидман и Рийс Уидърспун са подписали официално, те са и изпълнителни продуценти. Връща се и Шейлийн Уудли.

Новите 7 епизода ще бъдат режисирани от англичанката Андреа Арнолд, носител на "Оскар" за късометражен филм. Сценарият отново е в ръцете на Дейвид Кели и частично стъпва на едноименния роман на австралийската писателка Лиан Мориарти. По информация на Варайъти, хонорарът на Мерил Стрийп е от порядъка на $800 000 на епизод.

Изпълнителните продуценти са общо 8, като сред тях е и канадецът Жан-Марк Вале, режисирал първия сезон. Той се превърна в хит, след като донесе на кабелния канал 16 номинации за награда "Еми", от които 8 се превърнаха в награди и така окупира цялата категория за минисериали миналия септември. Драмата стана и голям победител на Златните глобуси на 8 януари, като събра 4 статуетки.

"Големите малки лъжи" сезон 2. ще бъде първа работа за Стрийп в телевизия след сериала "Ангели в Америка" от 2003 г. (излъчен в България по TV7 през 2011 г.), който й донесе награда "Еми" през 2004 г. Тя има още две телевизионни статуетки - от 1978 г. (за минисериала на NBC "Холокост") и от 2017 г. (за глас зад кадър на документалния филм на Netflix в три части "Five Came Back", посветен на военния принос на пет холивудски режисьори през Втората световна война).

В България сезон 1 бе излъчен по HBO практически едновременно с премиерата в САЩ през февруари - април миналата година. Сезон 2 най-вероятно ще излезе на екран едва през 2019 година, тъй като снимките не могат да започнат по-рано от пролетта на тази година. Създателят на поредицата Дейвид Кели намекна, че не изключва и трети сезон - с което се появиха и коментари, че HBO е заблудил системата за награждаване на минисериали (ограничени поредици под 10 епизода). Финалът на първи сезон бе затворен и не предполагаше продължение на сюжета.


ИЗБРАНО