NOVA със специална програма за европредседателството

10 януари 2018 | 18:45 Дачев
В два поредни дни водещите и репортерите проследяват всички важни политически срещи и теми, свързани с ключовото за България събитие 
 
На 11 и 12 януари 2018, сутрешният блок и Новините на NOVA ще посветят програмата си на събитията покрай откриването на българското европредседателство. И в двата дни репортерите на новините ще предават на живо от всички ключови за европредседателството места - НДК, Народния театър, ще покажат как специалните мерки за сигурност ще променят трафика в столицата.
 
* * * * * * *
 
Постоянният представител на Р. България към  Европейския съюз, посланик Димитър Цанчев и президентът на България от 2012 до 2017 г., Росен Плевнелиев ще гостуват в студиото на „Здравей, България“ на 11 януари. 
 
На следващия ден, 12 януари, гости на водещия Виктор Николаев ще бъдат дипломатът Елена Поптодорова и бившият министър по европейските въпроси Гергана Паси. Какви ще са ползите за нас и ще ни помогне ли европредседателството да видим ясно нивата на корупция у нас – какво отговарят българските евродепутати. И още как изглеждат евровъзможностите в очите на хората от най-бедния край на Европа.
 
Централната емисия на Новините на NOVA в 19.00 ч. на 11 януари ще продължи по-дълго от обичайното с директно излъчване от мястото, където ще бъде официалното откриване на председателството. Водещият на Новините на NOVA Ники Дойнов ще бъде на живо пред Народния театър, а репортерите на Новините на NOVA ще се включат от най-горещите точки в страната и Европа, за да проследят всички по-важни срещи, теми и реакции, свързани с ключовото за България събитие.
 
В петък специалното издание на Новините на NOVA Начело на ЕС от 12.30 до 13.30 ч. с водещ Марина Цекова ще отрази на живо пресконфренция на Бойко Борисов и Жан-Клод Юнкер.
 
Анализ на събитието ще направят популярни и компетентни по европейските теми анализатори.