Легендата на алпийските ски Боди Милър в екипа на Евроспорт

4 януари 2018 | 13:43 Дачев
Евроспорт представи легендата на алпийските ски Боди Милър (Samuel Bode Miller) като най-новото попълнение към звездния си екип от 150 световноизвестни експертни анализатори за Зимните олимпийски игри в Пьончан 2018. Американецът ще бъде лице на иновативното студио Eurosport Cube, в което картината от игрите ще е подплатена с иновативна технология, предоставяща увеличена реалност и данни.
 
Милър се присъединява към екипа от експерти на Евроспорт, включващ 58 олимпийци, записали общо 151 участия и 75 медала на Олимпийски игри. Всички те ще допринесат за невижданото досега зрителско изживяване на Олимпийски игри, което Discovery и Евроспорт ще предоставят на феновете за игрите в Пьончан.
 
За да отбележи оставащия един месец до началото, Евроспорт събра някои от водещите си експерти, сред които и Боди Милър, за да демонстрира нагледно как Игрите ще бъдат излъчени в Европа, придружени от ненадмината експертиза и иновативни технологии като Eurosport Cube, чрез които излъчването на спортни състезания ще бъде изведено на изцяло ново ниво.
 
Първото по рода си студио в историята на Олимпийските игри ще използва увеличена реалност и подробни статистически данни, за да могат зрителите да усетят във възможно най-голяма степен магията на Олимпийските игри. Благодарение на новите технологии и общо 900-те часа пряко предаване на олимпийски състезания, спортните фенове ще имаме възможност да видят отблизо постиженията и техниката, която звездите на зимните спортове използват в стремежа си да достигнат до олимпийския връх.
 
Милър, който ще анализира ски спортовете в студиото Eurosport Cube, се срещна с някои от бъдещите си колеги по време на Турнира на четирите хълма в Инсбрук, сред които личат имената на:
• Германските шампиони в ски скоковете  Свен Ханавалд и Мартин Шмит
• Норвежецът Киетил Андре Аамод, единственият по-титулуван алпийски скиор от Милър
• Италианската звезда в алпийските дисциплини и бронзова олимпийска медалистка Карен Пуцер
• Олимпийският шампион по хокей от 1994 г. Хакан Лооб
• Двукратният бронзов медалист в ски скоковете Андерс Бардал
 
Боди Милър ще се появява често в  Eurosport Cube, за да предоставя най-подробния и широкообхватен експертен анализ, виждан някога на Зимни олимпийски игри. 
Съдържанието от  Eurosport Cube, предоставено от Милър и останалите експерти, ще бъде част от повече от 4000 часа специализирани предавания за феновете в ефира на Евроспорт, излъчвани на територията на 48 европейски страни*. Предаванията в Eurosport Cube ще бъдат адаптирани за отделните пазари и ще включват известни експерти от различни държави.
 
Боди Милър, който спечели олимпийската титла в супер комбинацията във Ванкувър през 2010 г. и има общо 6 олимпийски медала в кариерата си, сподели: „Това, което  Discovery прави, е нещо невиждано. Те прекрачват отвъд границите на установените норми и до известна степен това е нещото, което самият аз правех в своята спортна кариера. Точно това прави тази концепция специална. Стремежът на Discovery е постоянно да покоряват нови върхове, като това е и моята житейска философия. Партньорството с тях ме прави наистина щастлив.”
 
„Нямам търпение да вляза в Eurosport Cube и да покажа на феновете красотата на зимните спортове. Това е нещо наистина революционно. Ще имаме възможност да покажем отблизо на феновете колко малки са разликите между победата и поражението. Не бих се изненадал дори, ако този начин на анализиране в бъдеще помогне на самите спортисти да наблюдават по-внимателно представянето си и по този начин да се опитат да повишат своите резултати“, допълни ски легендата.
 
Питър Хътън, Изпълнителен директор на Евроспорт, сподели: „Много сме развълнувани от присъствието на Боди Милър в нашия страхотен екип от експерти и световноизвестни спортисти, които ще ни помогнат да подобрим начина, по който Зимните олимпийски игри достигат до феновете. Уникалната експертиза на Боди, съчетана с първата по рода си иновативна технология на Eurosport Cube, ще предостави на зрителите анализи на световно ниво и ще ги приближи до любимите им спортисти по начин, невиждан досега на Зимни олимпийски игри.”
 
Прякото излъчване на Зимните олимпийски игри в Поьнчан през 2018 ще започне на 8 февруари. Интерактивният Eurosport Player ще бъде единственото място в европейския ефир, където феновете ще могат да наблюдават всяка минута, всеки спортист и всеки спорт – онлайн, на мобилен телефон, таблет или телевизионен приемник. Зрителите ще имат възможност и да персонализират своето олимпийски изживяване, тъй като ще разполагат с опцията да изберат какво, кога и колко дълго да гледат.