Дан Браун за БНТ

15 декември 2017 | 11:04 Дачев
Известният писател мечтае да посети България и даде първо интервю за българска медия - разговорът с него е на 18 декември 2017 г. от 09:15 ч. в предаването „Денят започва с култура“ по БНТ1.

Вижте видеоанонс (32 сек.) във фейсбук.
 
Авторът на бестселърите „Шифърът на Леонардо“, „Ад“, „Ангели и демони“ и „Произход“ говори от своята домашна библиотека, в която пази всички чуждоезични издания на своите романи, включително и тези на български език. Той споделя, че България има изумителна история  и иска да дойде и да я проучи от първо лице. „Това би било фантастично място за изследванията на Робърт Лангдън в областа на историята и изкуството.

Знам, че не съм бил в България и за мен това е престъпление! На моята възраст, а аз съм на 52, да не съм посещавал вашата страна, а родителите ми са ходили. Но се надявам да дойда!“ – споделя писателят и допълва, че очаква  покана, за да посети България. 
 
Дан Браун ще разкрие защо хората обичат толкова много конспиративните теории, как се подготвя за написването на всяка своя книга, кое го вдъхновява и дали науката ще надживее религията.
 
* * * * * * *
 
Васил Христов, изпълнителен продуцент на предаването:
„Уговарянето и организирането на интервюто с Дан Браун продължи близо месец и беше приятно предизвикателство за целия екип. Въпросите, на които отговорихме в дългата кореспонденция с него, бяха като част от разследването на героя му Робърт Лангдън. От това какви са темите на предаването, до колко души го гледат. Особено го впечатли фактът, че „Денят започва с култура“ се излъчва всеки ден и обръща толкова голямо внимание на изкуството.

Надявам се, че феновете на писателя в България ще останат доволни от това, което ще разберат за Дан Браун. С Венета Николова, която направи интервюто, благодарим за подкрепата на издателство „Бард“.


ИЗБРАНО