NOVA предлага филмов маратон с Дисни по Коледа

14 декември 2017 | 11:56 Дачев
Пет хитови премиери + "Frozen" в "Деня на Дисни" на 26 декември с коледен дух и приключения
 
Филмовият маратон във втория ден на Коледа ще зарадва и малки, и големи с премиерните за българския телевизионен ефир кинозаглавия – "Замръзналото кралство: Коледа с Олаф" (2017), "Мъпетите 2" ("Muppets Most Wanted", 2014), "Отвътре навън" (2015), "Утреландия" (2015), "Александър и безкрайно лошият ден", а финалът вечерта е с любимата на всички анимация "Замръзналото кралство" (2013). 

* * * * * * *
 
Празничните приключения на 26 декември в ефира на NOVA открива още в 9.30 ч. Джордж Клуни с "Утреландия".
Героят му Франк се впуска в опасно пътешествие, за да разкрие тайните на загадъчно място накъде във времето и пространството. 
 
В 12.30 ч. "Мъпетите 2" (непоказвани и по кината в България) тръгват на турне в големите европейски зали в Берлин, Мадрид, Дъблин, Лондон, а неприятностите ги следват навсякъде.
Скоро Кърмит дори попада в затвора, тъй като мъпетите се оказват въвлечени в мрежата на международен престъпник. 
 
В 14.40 ч. анимацията "Отвътре навън" отвежда зрителите на най-невероятното от всички места – вътре в съзнанието.
В хитовата лента 11-годишната Райли трябва да забрави досегашния си живот и да наблюдава чувствата си – Радост, Страх, Бяс Лют, Отврат и Тъга, които живеят в Главокомандването. 
 
Късометражният "Замръзналото кралство: Коледа с Олаф" от 16.40 ч. е сред акцентите в Деня на Дисни по NOVA.
Изцяло новият 21-минутен филм, който от миналия месец още се върти по кината у нас, връща на екран любимите герои, които зрителите за първи път видяха в "Замръзналото кралство". В тази втора част Олаф и северният елен Свен се отправят на весело приключение, за да открият и покажат на приятелите си Елза и Анна най-добрите традиции за Коледа. Режисьори са носителите на "Оскар" Кевин Дитърс и Стиви Уърмърс, продуцентът Рой Конли също е отличен с "Оскар" (за анимацията "Героичната шесторка" от 2014 г.).
 
Премиерната семейна комедия "Александър и безкрайно лошият ден" ("Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day", 2014, епоказвани и по кината в България) от 17.00 ч. е следващото заглавие в Дисни маратона.
 
Кулминацията в 20.00 ч. е анимационният хит "Замръзналото кралство".
В ледената филмова приказка, пророчество е сковало едно кралство във вечна зима, а Ана, Кристоф и еленът Свен се отправят на пътешествие, за да спасят кралството. Лентата не само е отличена с два "Оскара" и един "Златен глобус", но и се превърна в най-успешната и касова анимация на всички времена.
 
* * * * * * *
 
Непосредствено преди Деня на Дисни, от 22 декември зрителите имат възможност да спечелят и тематични награди от игра на фейсбук страницата на NOVA.


ИЗБРАНО