Холивуд: българи в топ 20 на най-добрите млади сценаристи

7 декември 2017 | 12:21 Дачев
Жената-муза на Дейвид Линч – тази събота в „Като на кино“
 
Актрисата, продуцент, композитор и певица Криста Бел (Chrysta Bell), която изигра специален агент Тами Престън в „Туин Пийкс“, даде интервю за българското телевизионно предаване, което ще бъде излъчено тази събота - 9 декември, 18:00 ч., по bTV Cinema. 
 
Жената-муза на Дейвид Линч, която той определя като "най-красивата извънземна, която е срещал", бе в България за представянето на песните от новия й албум "We Dissolve". 
 
* * * * * * *
 
За Стефан Данаилов и неговата пословична щедрост към студентите разказват неговите ученици Силвия Лулчева, Параскева Джукелова и Антон Порязов. Поводът е 75-ия рожден ден на Мастъра.
 
* * * * * * *
 
В очакване на „Междузвездни войни: Последните джедаи“, водещият Михаил Дюзев разговаря в студиото с журналистите Найо Тицин и Данаил Николаев, а премиерите на седмицата обсъжда с кинокритика Деян Статулов
 
* * * * * * *
В „Като на кино“ предстои среща и с писателя Захари Карабашлиев.
 
Поводът – двама българи бяха избрани в топ 20 на най-добрите млади сценаристи в конкурса "First Shot" в Холивуд. Творбите на Добромир Байчев и Мария Малукина заслужиха престижното класиране в своето едва второ участие на страната ни в конкурса.
 
Успехът е изключителен на фона на впечатляващите над 2000 сценария, подадени от САЩ, Великобритания, Ирландия, Австралия, Канада, Южна Африка, Израел и България.
 
В Холивуд Карабашлиев е бил представен и в отделна програма, но за предаването коментира конкурса и представянето на Добри и Мария.


ИЗБРАНО