Шофиране в нетрезво състояние: петък в ”Чети етикета” по bTV

7 декември 2017 | 12:12 Дачев
На 8 декември, в началото на празничния сезон, Биляна Гавазова разговаря с експерти и провежда експерименти на живо в студиото
 
Шофирането в нетрезво състояние е темата на петъчното издание на рубриката „Чети етикета“ в „Тази сутрин“ по bTV този петък. Навръх студентския празник водещата Биляна Гавазова разглежда болезнено актуалната тема с цифри и с екпертни събеседници.
 
Зрителите на сутрешния блок ще се запознаят със статистиката за броя на шофьорите у нас, които сядат зад волана пили, за проверките и рекордните промили директно от лабораторията на Военномедицинска академия. За ефекта на алкохола върху тялото ще говори експерт токсиколог. 
 
В началото на празничния сезон, зрителите на bTV ще проследят и експеримент на живо с алко-маска, който ще демонстрира какво виждат шофьорите след упортеба на спиртни течности.
По темата на деня, като събеседници ще се включат и представители на Пътна полиция и неправителствени организации.
 
* * * * * * *
 
„Чети етикета с Биляна Гавазова” е потребителската рубрика на „Тази сутрин“ по bTV, която представя в дълбочина актуални теми за качеството на стоки и услуги, условията на пазара на труда, социални и образователни проблеми. Рубриката се ползва с висока степен на доверие и за кратко време се превърна в запазеното място в българския ефир за защита правата на потребителите.

Рубриката стартира на 4 юли 2016 г. с издания в понеделник и петък.
 


ИЗБРАНО