„Седмица на духа“ сутрин по bTV

26 октомври 2017 | 18:12 Дачев
Бележити личности говорят за духа и делата на българските просвещенци следващата седмица
 
Съвременните български будители попадат във фокуса на „Седмица на духа“ в сутрешния блок "Тази сутрин". 6 личности от сферата на изкуството, образованието, науката и медиите ще разговарят с Антон Хекимян за силата на българския дух и делата на онези, които разпалват родолюбието ни.
 
След успеха на първото издание на „Седмица на духа“ през декември 2015 г., рубриката се превръна в традиция в дните около най-светлите български празници. Отвъд злободневните теми и вълнения от деня, екипът на „Тази сутрин“ отново осъществява патриотичната инициатива с цел да насочи светлините на прожекторите към хората с кауза и послание и непреходните житейски въпроси. 
 
* * * * * * *
 
Актьорът Йосиф Сърчаджиев и историкът проф. Георги Марков гостуват в тематичната рубрика в първите два дни от седмицата. На самия Ден на народните будители (1 ноември, сряда), праправнучката на Васил Левски - Христина Богданова ще говори за мотивацията и цената на подвига. 
 
В четвъртък актрисата Пламена Гетова споделя открито за мисията на артиста и театъра като институция. Седмицата приключва с гостуване на карикатуристите Чавдар Николов и Христо Комарницки, за да коментират силата на сатирата да изобличава и да провокира размисъл.
 
Водещият Антон Хекимян коментира:
„Това е нашият начин да обърнем поглед към будителите на нашето съвремие. Много често те работят и творят тихо, отвъд светлината на прожекторите. В тази седмица ние насочваме вниманието към тях с признание за всичко, което правят и с надежда да вдъхновим повече такива българи“.
 
* * * * * * *
 
Досега в „Седмица на духа“ са гостували редица знаменити български творци и интелектуалци като Стефан Цанев, Антон Дончев, Гинка Станчева, Хайгашод Агасян, Маша Илиева и други.
 
„Тази сутрин“ привлича близо 48% от телевизионните зрители в България в своя часови пояс (06:30 - 09:30 ч.).


ИЗБРАНО