„На фокус: Земята“ по DVL през ноември

11 октомври 2017 | 12:03 Дачев
Всеки уикенд от 16:30 ч. образователният канал Da Vinci Learning (DVL) предлага през ноември 2017 тричасова програма под мотото „На фокус: Земята“.
 
В нея се срещаме с деца, които отиват до училище с хеликоптер - в предаването „ГЕОлино“. Катерим планини в Чили и сърфираме по вълните в Холандия с „Доказано от опит“. Тъй като вълните не са само за сърфиране, а наред със слънцето и вятъра могат да се използват и за производство на електричество - заедно с Фил в „Уголемена наука“ ще разберем това и ще проверим страхотните му експерименти. В „e² Енергия“ и „e² Проект“ ще видим как намирането на нови начини за добив на електроенергия е наистина важно за бъдещето ни и дори променя начина, по който проектираме транспорта и жилищата си. Можем дори да получим буря с торнадо в бутилка - в  „Изследователи: Направи си сам наука“.
 
Ето програмата за първия уикенд на ноември:
 
04.11., събота:
16:30 Фактология - Слънце
16:55 Фактология - Растения
17:20 Да изобретяваме - Машина, режеща дърва
17:45 Да изобретяваме - Ходещата кофа
18:15 Всичко за децата - Мама Миа Касадиля
18:45 Всичко за децата - Търсене на вкаменелости
 
05.11., неделя
16:30 Уголемена наука - Земетръсна устойчивост
16:55 Уголемена наука - Генериране на електричество
17:20 Да изобретяваме - Хартиени кубчета
17:45 Да изобретяваме - Рециклирана пързалка
18:15 ГЕОлино - Горски оркестър
18:30 ГЕОлино - Смелите ангели
 
* * * * * * *
 
В две поредни недели - на 19 и 26 ноември следобед (от 17:00 ч.), ще се излъчи премиерното предаване "Изследователи: Чудесната  планета".
 
В представянето му четем:
"Затегнете коланите и отпътувайте до места, на които не сте били досега, както на Земята, така и над нея! Придружете Филип Кусто във вътрешността на ледник и вижте отблизо как изглежда един гейзер.
 
Затегнете коланите заради наближаващия ураган и отплувайте до Хаваи с гърбавите китове. А що се отнася до змиите и акулите – може би те не са толкова лоши, колкото си мислите. Това предаване може да промени мнението ви за тях! 
 
Открийте и цяла вселена под микроскопа – невероятно е!"


ИЗБРАНО