”Като на кино” - нова концепция, нов водещ и нова опаковка

14 септември 2017 | 13:10 Дачев
Телевизионното редаване за кино се завръща с трети сезон на 16 септември 2017 г. по bTV Cinema
 
Шоуто ще продължи да се излъчва в обичайния си ден и час – събота,  18:00 ч. Новият декор и шапката на предаването са вдъхновени от 50-те години на миналия век, актуална тенденция в съвременния интериорен дизайн. 50-те години съвпадат със златните години в киното – времето на Мерилин Монро, Франсоа Трюфо, Жан-Люк Годар, Хичкок, Ава Гарднър, Грейс Кели, Одри Хепбърн.
„Декорът на „Като на кино“ напомня на т.нар. частни киносалони от онова време, които са били много популярни в Лос Анджелис. И до днес в студията на „Парамаунт“ и „Метро Голдуин Майер“ могат да се видят подобни сетове“, обясняват от екипа на предаването.
 
От тази есен зрителите ще имат възможността да правят своя класация на любимите си филми в определени категории. Гласуването ще бъде онлайн, във фейсбук-страницата на „Като на кино“, а резултатите ще бъдат коментирани от актьори, режисьори, критици, зрители, заедно с новия водещ - Михаил Дюзев. 
 
* * * * * * *
 
В първото за сезона предаване той ще посрещне обичания от поколения киномани Антон Радичев. Актьорът с богатство от роли ще коментира ваканционните филми и ще си припомни лятото зад кадър в „Оркестър без име". 
 
Още в първия брой:
- всичко за продължението на мюзикъла „Мама Миа“ - "Mamma Mia: Here We Go Again!",
- среща със звездата от „Игра на тронове“ Том Влашиха,
- големите премиери на големия и малкия екран.
 
Мишо, както го наричат приятелите му, е страстен киноман и може да се похвали с 30-годишната история на човек, запален по киното. От малък се интересува и знае всичко за седмото изкуство и тенденциите в него. През 2004 г. беше избран да представя България на червения килим в Кан заедно с актрисата Койна Русева.
 
Михаил Дюзев е културолог по образование и журналист по призвание. След студентската скамейка в Софийския университет започва като репортер и водещ в телевизия „Демо“, после – в „Канал 3". След атентатите срещу кулите близнаци в Ню Йорк през 2001 г. става водещ на новини в „Дарик“, а от 2007 г. води сутрешния блок „Дарик кафе". Бил е ководещ на предаването „Референдум" по БНТ1 и „Нека говорят" по bTV.
 
В новия си телевизионен дом – „Като на кино“, Мишо Дюзев ще търси различните гледни точки към създаването на една продукция и ще разказва личните истории на хората, които правят магията на екрана. 

* * * * * * *
 
Екипът на предаването пожела успех на досегашната водеща Стаси Кара, която реши да се отдава на режисура, писане на сценарии  и книги за седмото изкуство.
 


ИЗБРАНО