Новости в актуалните предавания и сутрешните блокове на NOVA

2 септември 2017 | 12:46 Дачев
"Здравей, България":
 
Ива Софиянска-Божкова и Мариян Станков-Мон Дьо хващат кормилото и в нова рубрика в делничните дни (освен интервютата си в уикенд блока "Събуди се"). Тя ще се казва "Запей, България", а защо и кой ще се качи с тях в сутрешния трафик – ще разберем идната седмица.
 
Никол Станкулова ще ни показва празниците на известните рожденици. Очакват ги много изненадващи предизвикателства в студиото на предаването.
 
Досегашният водещ на „Събуди се“ Деян Веселинов влиза в нова „игра“ със своя собствена спортна рубрика - „Другата игра“ ще ни разказва историите на хората от спорта, но такива, каквото не ги познаваме: в живота им извън терена.
 
Георги Георгиев ще бъде „На твоя страна“ с полезна потребителска информация, а Румен Бахов ще преследва историите, които са „Пълен абсурд“.
 
Блокът се завръща в обичайния си начален час 6:20 от понеделник, 4 септември 2017.
 
* * * * * * *
 
Събуди се“:
 
Нови автори готвят вълнуващи истории и срещи и в съботно-неделния сутрешен блок. До Мира Иванова през новия сезон ще застане и нов водещ. Кой е той? Отговор ще получим следващата събота, на 9 септември от 8:00 до 11:00 ч.
 
* * * * * * *
 
"Темата на NOVA":
 
Всички репортери на Новините на NOVA, както и разследващият екип на телевизията, вече работят по горещи разкрития и интересни теми. Новият сезон на предаването започва с разследване на Марин Николов. Разкритията – на 11 септември, веднага след централната емисия новини.
 
* * * * * * *

Документален проект:

„Разделени” – това е състоянието, което обединява героите в специалната документална продукция на Новините на NOVA, която ще бъде излъчена на 6 септември 2017 г. от 18:00 ч.
 
Всички те живеят извън България - в Тараклия, Лондон и Мюнхен, а причините за раздялата им с дома са различни – икономически, политически и социални. Въпреки че не се познават, между тях има много общо - всички те искат да се върнат в България, но не знаят кога и дали ще успеят да го направят.
 
Изборът на дата за този специален документален проект не е случаен. В Деня на Съединението авторите на Новините на NOVA - Мария Милкова, Николай Барулов и Марина Цекова - дават думата на другата България: тази, която няма да може да празнува у дома и тази, която живее извън собсвените си граници. Не е случаен и изборът на герои. Те са на различна възраст и идват от различни социални прослойки – сред тях има градинар, режисьор и олимпийски шампион. Независимо от миналото им, за всички тях невъзможната мисъл да се разделят с България се е превърнала в единственото възможно решение.
 
С документалната продукция „Разделените” екипът на Новините на NOVA препотвърждава ангажимента си да представя на зрителите качествена документална публицистика. След като през изминалия телевизионен сезон „Темата на NOVA” се наложи като водещ документален формат в ефира, през следващия сезон екипът на предаването си поставя още по-високи цели с нови актуални теми и разследвания. 

* * * * * * *

Силва Зурлева, която от 11 август пое от Дарина Сарелска ежедневното оперативно управление на новините и актуалните предавания и е член на Борда на директорите на NOVA, коментира:
 
„Ще продължим да инвестираме в качествена журналистика и да стимулираме добрата публицистика – много по-концентрирано и по-отговорно към аудиторията и нейните очаквания за съдържание. Разполагаме с едни от най-опитните професионалисти в България. Благодарни сме за доверието, което зрителите ни гласуват всеки ден и ще продължим да работим в полза на обществото ни”.


ИЗБРАНО