HBO премиера: ”Прегради” на 3 септември

17 август 2017 | 20:14 Дачев
Драмата „Прегради("Fences", САЩ - Канада 2016 г.) с  Дензъл Уошингтън, Вайола Дейвис, Стивън Макинли Хендерсън и Джован Адепо ще се излъчи премиерно в неделя, 3 септември 2017 г. от 21:00 ч.

Филмът спечели един "Оскар" тази година - за поддържаща женска роля на Вайола Дейвис, която взе още Златен глобус и наградата на британската академия; "Прегради" бе номиниран за още три Оскара: за най-добър филм, за най-добър сценарий и за най-добра главна мъжка роля.
 
Сюжет:
Служителят по чистотата в Питсбърг през 1950-те години Трой Максън (Уошингтън) е огорчен – тъмнокожите получават право да играят професионален бейзбол, а той вече не е на върха на спортната си кариера и изкарва гнева си върху семейството.
 
Филмът е по едноименната пиеса на американския драматург Огъст Уилсън. През 2010 г. Уошингтън и Дейвис получиха най-престижната театрална награда в САЩ - "Тони", за изпълнението си в спектакъла.
 
Вижте трейлър на лентата.

Още през септември 2015 г. двукратният носител на „Оскар” Дензъл Уошингтън сподели, че се е споразумял с фонда, управляващ наследството на Огъст Уилсън ,да режисира и продуцира 10 негови пиеси за HBO. През следващите 10 години ще можем да гледаме по една от тях на екрана на кабелния филмов канал. 10-е пиеси са известни като "Цикълът Питсбърг".


ИЗБРАНО