”Сезонът на Тюдорите” от днес по Viasat History

7 август 2017 | 12:57 Дачев
"Сезонът на Тюдорите"
От 7 август, всеки делничен ден от 19:20 и мега-маратон на 13 август, неделя, от 08:10
 
През август 2017 Viasat History се впуска в невероятно пътешествие в епохата на Тюдорите. От мрачния и студен свят на първия Тюдор Хенри VII, през скандалния Хенри VIII и шестте му жени - до Елизабет I, девствената кралица, поредицата открива подробности за техния живот и лични преживявания.
 
Как са се развили връзките помежду им, какви нови открития са донесли неприятности в домовете им и какво е било значението на техните стаи и обзавеждане? Открийте отговорите от тази вечер и всеки делничен ден по същото време.
 
* * * * * * *
 
Още акценти през месеца:
 
"Вълци" ("Wolf Hall") - от неделя, 13 август, в 21:00 ч.
7 епизода x 60 мин.
С носителя на "Оскар" Марк Райлънс
 
Историческата драма, която спечели възхищението на критиците, показва въздигането на Томас Кромуел - син на скромен ковач.
 
След свалянето на кардинал Уолси, неговият секретар Томас Кромуел се оказва въвлечен в измамите и интригите на двора на крал Хенри VIII и скоро става близък съветник на краля. Това е роля, пълна с опасности...
 
“Хенри VII: Зимният крал
Току-що коронясан, Хенри VII се жени за Елизабет от Йорк, за да изгради нова династия. Драматична история за измама, предателство и раждането на Англия на Тюдорите. 
7 август от 20:20 часа.
 
"Шестте съпруги на Хенри VIII"
(представени от Дан Джоунс и Д-р Сузана Липскоум)
 
Хенри VIII е най-скандалният монарх в английската история. Всяка от неговите 6 кралици е впечатляваща личност, а заедно формират човека, който стартира като ренесансов принц и се превръща в чудовище.
7 август от 21:20, от 8 август – от вторник до петък – от 21:00
 
"Личният живот на Тюдорите". Глориана - Елизабет I. 
От неправилната употреба на живак, причинила смъртта на Едуард VI, до фантомните бременности на кралица Мери и развалените зъби на кралица Елизабет - ще видим реалностите на живота след Хенри VIII.
8 август от 19:20 и от 20:20 часа
 
* * * * * * *

"Мощта на вулканите" ("The Power of Volcanoes" / ZDF) - от събота, 5 август, в 14:45 ч.
2 епизода x 60 мин.
 
През VI век големи части от света са били повлияни от мистериозни климатични явления, довели до понижение на температурите, проблеми с реколтата и глад. Възможно е всичко това да се дължи на изригване на вулкан в тропиците.
 
Но как може локално бедствие да повлияе на световния климат и да промени хода на историята. И кой е вулканът?
 
Със зашеметяващи възстановки и уникална анимация, филмът изяснява веднъж завинаги, че - макар и заспали гиганти - вулканите могат да се събудят по-бързо и да задвижат поредица от събития с фатален изход.
 


ИЗБРАНО