Cartoon Network подготвя деца за влогъри - конкурс

31 юли 2017 | 13:27 Дачев
Конкурс за деца ще излъчи официален гостуващ видеоблогър на Cartoon Network и ще учи децата да бъдат креативни онлайн
 
Популярният детски телевизионен канал организира състезание по влогърски умения за деца. "ВЛОГНИ" цели да стимулира талантливи деца от 6 до 16-годишна възраст да покажат колко добри видеоблогове могат да създават.
 
Конкурсът ще продължи от 31 юли до 19 септември 2017 и ще излъчи най-добър гостуващ влогър на детския телевизионен канал. В него могат да участват начинаещи влогъри, както и всички, за които това е било досега само мечта.
 
* * * * * * *
 
Основната идея на състезанието е, че децата могат да развиват креативния си потенциал, което не само намалява рисковете онлайн, но и ги подтиква да станат активни дигитални граждани и творци на живота си. Именно затова партньор на състезанието е Центърът за безопасен интернет.
 
Национално представително изследване на Центъра за безопасен интернет сред деца от 9 до 17 години показа, че макар 80% от децата могат да създадат видеосъдържание, в действителност едва 23% от тях наистина са го правили. А възможността детето да се изяви публично въздейства изключително положително върху неговото емоционално и интелектуално развитие. То придобива увереност в себе си и става по-самостоятелно, което му помага да се реализира по-успешно в живота. В същото време използването на интернет за творческа изява рязко намалява и опасностите, с които децата се сблъскват онлайн.
 
Посланик  на ВЛОГНИ е един от най-известните български влогъри – 19-годишният Крис Захариев. Той ще бъде ментор на начинаещите видеоблогъри и ще им помага със съвети как да направят канала си успешен, как да развиват творческия си потенциал и как да избягват капаните, които мрежата поставя пред тях. 
 
Полето, на което децата ще покажат уменията си, е именно интернет. В рамките на месец и половина те ще участват в предизвикателства, които ще бъдат обявявани на официалния сайт на състезанието vlogni.cartoonnetwork.bg.
Видеоблоговете могат да бъдат качвани сайта или чрез YouTube URL, ако участникът вече има канал. Уеб сайтът на състезанието ще съдържа съвети и поетапно ръководство за създаване на интересни влогове. Представените видеоклипове ще бъдат модерирани и оценявани по персонален подход, остроумие и умения, които показват децата. Те трябва да вземат участие в най-малко две предизвикателства, за да имат възможността да се класират за втория (финален) кръг. За всеки влог се изисква съгласието на родителите.
 
След първите 4 задачи, жури ще избере тримата най-добри, които ще имат възможността да участват във видеоуъркшоп с Крис Захариев, а един от тях ще стане официален гостуващ влогър на Cartoon Network. Той ще бъде промотиран във Facebook и Youtube каналите на Cartoon Network  и ще получава информация от извора за всички нови проекти на телевизионния канал. Така ще може да информира своите последователи за интересни факти около снимките, за създателите на продукциите, както и ще раздава награди на най-запалените фенове.
 
За да се стимулира творческият потенциал на детето, то трябва да има поле за самостоятелна изява и да бъде подкрепено от родителите и възпитателите си, категорични са експертите от Центъра за безопасен интернет.
 
„В основата на ВЛОГНИ не става въпрос само за развиването на влогърски умения. На по-дълбоко ниво ние искаме да насърчим децата да демонстрират своята креативност и личност, да станат по-уверени в себе си, да развият своето представяне и дигитални умения, като по този начин те ще допринесат за бъдещия си успех, независимо каква кариера ще изберат. Заедно с Центъра за безопасен интернет ние очакваме да увлечем децата и родителите в една ангажираща и смислена кампания“, сподели Малгозия Чапман – вицепрезидент „Бранд и съдържание“ в Търнър за Централна и Източна Европа.


ИЗБРАНО