Историята на духовите оркестри - сутрин по БНТ1

29 юли 2017 | 19:03 Дачев
Нова поредица „Денят на оркестъра“ във вторник и четвъртък през август 2017
 
Репортерът Тихомир Игнатов и операторът Красимир Стоичков ще разкажат в 8  епизода историите на музиканти от духовите оркестри в България.
„Повечето от тях съществуват благодарение на ентусиазма на инструменталистите, които са принудени да работят и като строители, чистачи, механици, за да се грижат за семействата си. Въпреки това, оркестрите в тези градове продължават да съществуват. С тази поредица искаме да покажем „снимка“ на един техен ден, в който свирят, трудят се усилено, намират време и за близките си. Надявам се, че след като дадем възможност на зрителите да ги видят, те ще получат нужната подкрепа, за да се развиват“ – пояснява продуцентът на сутрешния блок Албена Колчакова.  
 
В първия брой на поредицата, който ще бъде излъчен на 1 август (вторник), предстои среща с оркестър „Виво Монтана“ от гр. Монтана.
 
Бендът се отличава с модерното звучене на балканската и ъндърграунд музика, която представя. Формацията е основана преди 8 години от учителя по музика в математическата гимназия в града Пламен Крумов. Той успява да обедини осем от своите възпитаници с изявен музикален талант, а между тях има дипломирани инженери и настоящи студенти. 
 
* * * * * * *
 
От следващия понеделник (31 август) сутрешният блок на БНТ1 ще започва в 6:55 часа. През август летният формат на предаването ще се излъчва от изнесени телевизионни студия в София, Пловдив, Русе и Варна.


ИЗБРАНО