Домашни тигри и тасманийски дяволи по Viasat Nature

17 юли 2017 | 11:25 Дачев
Нови акценвти на канал "Viasat Nature":

Домашни тигри
От четвъртък, 20 юли 2017, в 21.00
6 епизода x 60 мин.
Оригинално заглавие: Tigers about the House
 
Домашни котки като никои други! Роденият във Великобритания Джайлс Кларк се отправя към секцията за екзотични хищници в зоологическа градина в Австралия. Той е пътувал по света, обогатявайки знанията си за тигрите, които живеят в плен, и е положил значителни усилия за защитата им в дивата природа. Сега се заема с още по-голямо предизвикатество - отглеждането на две малки суматрански тигърчета. 
 
Родени през август 2013 г., тигърчетата са първите в 43-годишната история на зоологическата градина. Суматранските тигри са силно застрашен вид и Спот и Страйп, двете малки, ще са ключови за повишаването на осведомеността за тежкото положение на дивите им братовчеди. Те ще допринесат и за жизненоважната международна програма за отглеждане. Но преди да се случи всичко това, трябва да пораснат. 
 
"Домашни тигри" показва завладяващата история от раждането на тигърчетата през предизвикателствата и вълнуващите етапи на първата им годинка до момента, в който трябва да напуснат дома и животът им да се промени завинаги.
 
* * * * * * *
 
Дяволски остров
От вторник, 25 юли, в 21.00
6 епизода x 30 мин.
Оригинално заглавие: Devil Island
 
"Мадагаскар" се случва в реалния живот, когато 15 разглезени тасманийски дяволи са измъкнати от защитените им австралийски резервати и захвърлени на отдалечен остров да се погрижат сами за себе си. 
 
Малко е знайно, че тасманийските дяволи са станали жертва на силно заразен рак, който е унищожил 80% от популацията. Дръзкият план да бъдат спасени от изчезване е чрез създаването на подсигурителна популация на остров край бреговете на Тасмания. 
 
Експериментът е рискован, тъй като отгледаните в домашни условия индивиди никога не са ловували самостоятелно, търсили подслон или срещали хищник по време на краткия си спокоен живот. Очаквайте телесни повреди и тежки тревоги, докато ги следваме по петите по време на това решаващо изпитание за техния вид и за самите тях на Дяволския остров.
 
* * * * * * * *
 
Гранични ветеринари
От четвъртък, 27 юли, от 21.50
13 епизода x 30 мин.
Оригинално заглавие: Frontier Vets
 
"Гранични ветеринари" е южноафриканска документална риалити поредица, която проследява осем студенти по ветеринарна медицина, на които предстои да се квалифицират. 
 
Те са поели отговорността да ръководят селска ветеринарна клиника в малка общност на границата на Националния парк Крюгер. Това е първият им шанс да натрупат истински опит, след като отговорността за животните и поминъка на техните собственици пада на младите им рамене. Сред техните пациенти са кучета и добитък, лъвове, слонове и носорози. 
 
Работейки в напрегнати условия, без да могат да си отспят и в постоянна заплаха от болестите и неизвестността, те трябва да запазят отношенията си с пациентите, собствениците и другите колеги. Сурови учебни занятия на терен, където заплахата от емоционално изтощение е постоянна. Те ще се борят на живот и смърт всеки ден и ще научат уроци, които няма да им преподадат в никоя класна стая. 
 
"Гранични ветеринари" ще ни направи свидетели на драматичното пътешествие и професионалното развитие на пълните с идеали бъдещи ветеринари. Ще преодолеят ли пречките? Как ще ги промени този опит? В какви ветеринари и хора ще се превърнат?
 


ИЗБРАНО