Доан: жанрът поп-фолк има нужда от нови лица

4 юли 2017 | 19:25 Дачев
След няколкогодишно прекъсване, Доан представи днес по Фен ТВ дебютната си песен „Ти ли беше“ като част от семейството на Диапазон Рекърдс. Певецът, който се завръща на музикалната сцена, е категоричен, че жанрът има нужда от нови лица. По думите му, в поп-фолка има жажда за мъже-изпълнители, които да залагат на по-лирични и музикантски проекти. 
 
„Преди да взема решението отново да се занимавам с музика, дълго време мислих какъв имидж трябва да налагам. С продуцента ми Ненчо Касъмов също имахме обсъждания и бяхме единодушни – аз не мога да избягам от себе си. Моят глас е лиричен, с лирични песни започна и кариерата ми, така че съм решен да залагам на такъв тип проекти. Мисля, че в момента музиката има нужда точно от това: мелодични и музикантски песни,“ коментира Доан.
 
* * * * * * *
 
„Ти ли беше“ е дълго подготвян проект. Изпълнителят и екипът му от продуцентската къща изпипват всеки детайл – от първоначалната идея на песента, през записа на парчето до мастерирането. Видеото е заснето за два дни, като външните кадри са се забавили с повече от седмица, тъй като времето е било непостоянно и е имало много валежи.
 
„Искам хората повече да слушат музиката ми, отколкото да гледат видеоклипа. Затова с Ненчо Касъмов решихме видеото да е изчистено и в него да има повече емоция, отколкото ефекти,“ допълва Доан и твърди, че е много доволен от крайния резултат. 
 
Освен по телевизия "Фен ТВ", клипът „Ти ли беше“ е достъпен и в официалния канал на медията в YouTube.


ИЗБРАНО