Махършала Али преговаря с HBO за ”Истински детектив 3”

2 юли 2017 | 08:42 Дачев
Американският актьор, който тази година получи Оскар за поддържащата си роля на наркодилър в драмата "Лунна светлина", преговаря за участието си в трети сезон на "Истински детектив" по HBO. Източниците на изданието "The Tracking Board" твърдят, че въпреки работата по кастинга, още няма зелена светлина за сезон 3; все пак продължението изглежда сигурно.

Първите два сезона по 8 епизода минаха в България съответно през януари - март 2014 г. и юни - август 2015 г., а звездите им бяха Матю Макконъхи, Уди Харелсън и Мишел Монахън (сезон 1) и Колин Фарел, Винс Вон и Рейчъл Макадамс (сезон 2). На старта си сериалът събра повече зрители дори от старта на "Игра на тронове". Характерно за продукцията е бавното натрупване на напрежение в сюжета, в който се издирват серийни убийци в южния щат Луизиана.

Отзивите на критиката за втори сезон обаче бяха противоречиви и това накара шефовете на НВО да преустановят проекта. В края на март 2017 г. бе съобщено, че създателят на сериала Ник Пицолато е написал сценариите за най-малко два епизода за трети сезон и че му помага сценаристът-ветеран Дейвид Милк, който има концепция за нов сезон. Шефът на програмирането на HBO Кейси Блойс също бе уверил миналата година, че с Пицолато обсъждат заснемането на още един сезон.

Детайли за сюжета на сезон 3, разбира се, няма - съответно няма и дума за героя на Али. Ако сделката се осъществи, той ще бъде и първият негър в сериала. Али е и първият мюсюлманин, печелил някога "Оскар", а евентуалното му участие в "Истински детектив" би било завръщане в телевизия след епизодичните му, но блестящо изпълнени роли в "Къща от карти" (2013) и "Luke Cage" (2016) на Нетфликс. В киното актьорът участва в планираната, но спряна от голям екран в България биографична драма "Hidden Figures", както и в миналия през януари у нас "Свободният щат", наскоро приключи снимките в романтичния екшън "Alita: Battle Angel" (2018) на Робърт Родригес, подписа озвучаване на анимацията "Спайдър-Мен" на Sony. Али изпълнява главната роля и в драмата "Roxanne Roxanne", която получи световна известност от фестивала Сънданс. По-рано Махършала Али вече е работил с HBO - 6 епизода в музикалната драма "Treme" (2010), снимани през 2011-2012 г.

Привличането на изгряващата холивудска звезда със сигурност ще ускори работата по трети сезон на "Истински детектив", за който е характерно привличането в каста на големи имена. На Пицолато са предложени варианти за начина, по който сериалът да се развие - включително той да работи не сам, а с екип от сценаристи, както и с нов изпълнителен продуцент. Изглежда, че Пицолато се е съгласил и работи по този начин от месец март насам.


ИЗБРАНО