Пълнометражна адаптация на ”Имението Даунтън” през 2018

24 юни 2017 | 00:30 Дачев
Британският сериал "Имението Даунтън", който уверено се провали в България поради нелепо програмиране и изкара едва половината (3) от сезоните си (6) по Нова телевизия и Kino Nova, постигна огромен успех по света - най-престижните американски награди, сред които 3 "Златни глобус"а и 15 награди "Еми", най-престижната английска - 2 награди от Британската академия, общо 57 награди и 210 номинации от цял свят.

Сега от NBC Universal International Studios са се заели с проект да направят пълнометражен филм по сериала. Неговият президент Майкъл Еделстийн, внесъл сериала в САЩ, сподели, че работят по това от известно време насам и каза за Associated Press, цитиран от Variety: "Полагаме усилия по сценария и след това ще уточним актьорския състав. Както знаете, хората се развиват и се заемат и с други неща. Все пак се надяваме, че ще направим филма по някое време догодина".
 
Еделстийн даде интервюто по време на изложението "Имението Даунтън" в Сингапур. Присъстващи от екипа на сериала са настроени положително към идеята. Лора Кармайкъл, изиграла една от аристократките, заяви: "Кажете и на моя агент, понеже все още очакваме новини. Надяваме се това да стане по-скоро". Друга английска актриса - Софи Макшира, запомнена като готвачката Дейзи, каза: "От нас имате потвърждение. Не знаем какво се случва, но всички ние с удоволствие ще участваме, когато стане".
 
Сериалът проследява живота на аристократична английска фамилия и след финала му през 2016 г. продуцентите от Carnival Films често коментират възможността за кинофилм. Главният сценарист на сериала - Джулиън Фелоус работи по сценария на пълнометражната версия. Според източници, филмът вече има бюджет и екипите работят, като планът е снимките да започнат през септември т.г.

Новината бе потвърдена и от говорител на NBC Universal.


ИЗБРАНО