FOX спря ”24: Наследството”

8 юни 2017 | 18:38 Дачев
Спин-офът на дълго вървялата шпионска екшън драма бе спрян от FOX, съобщи Варайъти. Телевизионната мрежа, заедно със студио "20th Century Fox Television", ще търсят други пътища за продължаване на "24" - най-вероятно чрез антология, изградена около формата "разказ в реално време", използван от оригиналния сериал. По източници от телевизията, вече се работи с продуцентите му именно по такъв модел.

"24: Наследството" бе пуснат с фанфари след излъчването по FOX на финала "Super Bowl" (американски футбол - бел. ред.) през февруари, но новата версия - която е без актьорското изпълнение на Кийфър Съдърланд, а с тъмнокожия Кори Хокинс в главната роля - не успя да привлече феновете.

През последните години FOX полага усилия да съживи своите класически драми. "Досиетата Х" направиха фурор в началото на 2016 година и станаха едно от най-гледаните предавания за сезона, но за разлика от тях "24: Наследството" (от февруари 2017 г.) и ""Бягство от затвора: Продължението" (от април 2017) имаха слаби резултати - по данни на агенция Nielsen и нейната кабелна платформа "live +7", продължението на "24" направи средно едва 2.1 в аудиторната група 18-49 г. Така новата поредица се нареди на непрестижното 34-о място сред всички излъчвани през сезона сериали.

Според критическите обзори за "24: Наследството", продължението не е добавило ново вдъхновение към оригинала, като нововъведените елементи са или трудно забележими, или от съмнителна полза. Така само е подчертано превъзходството на оригиналния сериал и липсата на харизмата на Кийфър Съдърланд. Съдърланд е сред изпълнителните продуценти, но не играе в новата версия.


ИЗБРАНО