Наесен - сериал на Sony Pictures, заснет в България

1 юни 2017 | 09:39 Дачев
Заснетата изцяло в България оригинална продукция на Sony Pictures Television със заглавие "Absentia" пристига на родна земя тази есен, а 10-те епизода са с участието на популярната сърбохърватка Стана Катич („Касъл“).
 
Мрачният криминален сериал ще бъде излъчен по AXN. Вижте постера.
 
"Absentia", продуциран от израелската "Masha Productions", разказва трагичната история на едно мистериозно изчезване, като същевременно нежно насочва акцента на повествованието към разбитото семейство, което се събира отново след дълги години раздяла. Докато е по следите на известен бостънски сериен убиец, агентката на ФБР Емили Бърни (Стана Катич) изчезва без следа и е обявена за мъртва. Шест години по-късно тя е открита в изоставена хижа в гората, полужива и без никакъв спомен за случвалото се с нея през целия период, в който е била в плен.
 
Завръщайки се вкъщи тя разбира, че съпругът ѝ Ник (Патрик Хюсингър) се е оженил повторно, а синът ѝ е отгледан от другата майка - всъщност единствената, която детето познава. Твърдо решена да събере липсващите парчета от пъзела, Емили скоро се оказва въвлечена в нова серия от убийства.
 
Стана Катич е и изпълнителен продуцент заедно с Мария Фелдман от "Masha Productions", продуцент и режисьор на сериала е израелецът Одед Рускин. Постпродукцията е завършена, а световната премиера на "Absentia" ще открие 57-мия телевизионен фестивал в Монте Карло, 16 - 20 юни т.г., под патронажа на принца на Монако - Алберт II.
 
Сериалът ще бъде излъчен на територията на Централна и Източна Европа, включително и България, тази есен.
 
Израелският модел Ангел Бонани (роден в Уругвай и израснал в Австралия), британските актьори Нийл Джаксън („Слийпи холоу“), Кара Теоболд („Имението Даунтън“) и Ралф Инесон (“Game of Thrones”), както и мексиканецът Бруно Бичир ("Soldado"), се присъединяват към двамата главни герои - Стана Катич и американеца Партик Хюсингър („Джак Ричър: Не се връщай“).
 
* * * * * * *
 
Макар че в последните години България е известна дестинация за холивудски и всякакви продукции, 10-те епизода на Absentia са първите, заснети изцяло на наша територия.


ИЗБРАНО