Зад кулисите на театъра - доц. Елена Иванова

19 май 2017 | 19:40 Дачев
Сценограф с ярък почерк и многобройни награди: първия си Аскеер за „Лорензачо” (реж. Маргарита Младенова) получава малко след учредяването на Академията - през 1992 година, многократно номинирана и награждавана от Съюза на българските художници, от Съюза на артистите в България, от Академия Аскеер и Македонската театрална гилдия.
 
Наскоро доцент Елена Иванова бе удостоена и с почетния знак „Златен век” за цялостен принос към българската култура и изкуство. Безспорен принос с над 600 театрални и оперни постановки, филмови и телевизионни продукции, интериорни концепции, самостоятелни изложби в различни европейски страни…
 
Неуморно креативна, Елена Иванова е сред инициаторите и учредителите на фестивала за съвременно изкуство “Процес пространство” в Балчик, на Фестивал за франкофонски театър, координатор на проект на Съвета на Европа и община Габрово за възстановяване на културния комплекс “Етъра” и двигател на още много арт начинания.
 
Сред цялата тази творческа активност, тя успява да бъде от близо 20 години и всеотдаен преподавател на бъдещите сценични дизайнери в Нов български университет.
 
В новото издание на предаването за култура на ТВ1 “Анфас”, с водещата Олга Бузина за своята “мъжка” професия, за магията на случването на театралната постановка, за тайните, скрити зад кулисите, за любовта към театъра ще разговаря талантливата сценографка доц.Елена Иванова.
 
“Анфас” с гост Елена Иванова е в събота, 20 май от 20.30 ч.


ИЗБРАНО