Евровизия (събота, БНТ1 и БНТ HD)

13 май 2017 | 00:35 Дачев
62 издание на песенния конкурс - финал, пряко предаване от Киев. Българският представител Кристиан Костов ще излезе под №25, след жребий. На големия финал ще се представят общо 26 държави.
 
Драгомир Драганов ще обсъди големия финал с музикалните журналисти Елена Розберг и Георги Кушвалиев. "Студио Евровизия" е от 01:30 - 02:00 ч.
 
Ако се  намирате в една от всички държави-участнички в Евровизия 2017, може да подкрепите българския представител. Важно е да гледате местната телевизия, която излъчва конкурса и да следите инструкциите за гласуване и телефоните, изписани на екрана. Телевотът започва след края на изпълнението на последната песен (Франция) и продължава 15 минути.
 
Кой канал излъчва шоуто във всяка страна, ще откриете на сайта eurovision.bg.
 
Гласуването за Кристиан се осъществява с изпращане на номер 25 като есемес на посочения от местната телевизия номер. Имате право да гласувате до 20 пъти от един мобилен номер. Цената на един SMS е различна за всяка държава. Възможно е да дадете гласа си и през безплатното мобилно приложение на Евровизия.
 
* * * * * * *
 
Кристиан Костов изпраща България на финала на Евровизия за трети път в историята на нашето участие в конкурса. Поли Генова вдигна високо летвата миналата година, когато класира България на 4-то място. Елица Тодорова и Стоян Янкулов  постигнаха първия успех за страната ни с 5-та позиция през 2007 година. 
 
Кристиан Костов и българската делегация ще се завърнат от Киев в неделя (14 май). Веднага след това те ще вземат участие в коментарното студио на БНТ1, посветено на Евровизия 2017. Негови водещи са Боряна Граматикова и Драгомир Драганов и ще започне в 13:00 часа. 
 
Пресконференцията на Кристиан Костов ще се проведе в неделя от 14:00 часа в Судио 5 на БНТ на ул. „Сан Стефано” 29.

След това Кристиан ще гостува на телевизия NOVA заедно със своя продуцент Станислава Армутлиева на Лора Крумова в предаването "Комбина" (17 - 19 ч.). Младият певец с ангелски глас разказва за пътя до престижния конкурс, за скандалите, които го белязаха и какво става, когато политиката се намеси в музиката.

Между 17 и 19 ч. Кристиан ще бъде и в bTV в предаването "120 минути" на Светослав Иванов, където ще бъде придружен от Поли Генова.


ИЗБРАНО