Александрина Пендачанска в “Анфас”

5 май 2017 | 11:05 Дачев
“Младите поколения са по-добри от нас и в това е моята надежда за света” - Александрина Пендачанска
 
Горди и благодарни трябва да сме ние, българите, че лицето ни пред света има образа на личности като нея. Дали е облечена в затворническите мъжки дрехи на Фиделио, или е изкусително елегантна като злата интригантка Агрипина в тоалетите на модния корифей Кристиан Лакроа … тя винаги е вълнуваща, магнетична – ярка звезда. 
 
Нейният богат глас и наследствен музикален талант отдавна са я извели до най-престижните световни оперни театри. Дебют в “Травиата” едва на седемнайсет, оттогава – 29 години на сцена, повече от 65 роли в корено различен репертоар, спечелили й признание от критиката и възторга на публиката, три номинации Грамми – живот на истинска съвременна, работеща, постоянно пътуваща и взискателна към себе си примадона с две прекрасни дъщери и сплотено семейство… 
 
Студиото на предаването за култура “Анфас” тази събота – 6 май (дни преди предстоящия и иницииран също по нейна идея грандиозен концерт на 9 май в зала “България” на “ Военен реквием” от Бенджамин Бритън) ще е озарено от оперната дива Александрина Пендачанска.
 
"Анфас" по TV1 в събота, 6 май от 20.30 ч.


ИЗБРАНО