Евровизия: Кристиан Костов води в проучване

4 май 2017 | 11:20 Дачев
Ден след като българската делегация за Евровизия 2017 пристигна в Киев, Кристиан Костов стъпи за първи път на сцената на най-гледания конкурс в Европа. Първата репетиция на нашия представител премина успешно и той бе един от малкото изпълнители, които журналистите, отразяващи събитието, аплодираха в Международния пресцентър.
 
Организаторите провеждат сред тях ежедневно проучване "press poll", като снощи бяха оповестени резултатите от въпроса "Will my country qualify?", зададен на 35 журналисти. Всички 36 изпълнители проведоха първите си репетиции. Въз основа на вокала, сценографията, декорите, операторската работа и хореографията, проучването успява да предскаже миналата година 18 от 20-те класирани за полуфиналите участници, както и точния "топ 3" в точното подреждане (през 2016 г. - Украйна / Австралия / Русия).
 
Гласът на всеки участвал в проучването получава 5 точки за първо място, 3 за второ и 1 за трето. Максималният брой точки за една страна е 175. По-нататък, методологията разбива страните в три групи - D ("директна квалификация"), "S" ("колебаеща се" - swinging) и "N" (не-квалификация). 
 
За Полуфинал №2 проучването даде следните резултати:
 
Пореден № - Група - Страна - Участник и песен - Резултат
===============================================
1 D Bulgaria Kristian Kostov – Beautiful mess - 97 точки;
2 D Austria Nathan Trent – Running on air - 79;
3 D Romania Ilinca and Alex Florea – Yodel it! - 72;
4 D The Netherlands OG3NE – Lights and shadows - 54;
5 D Hungary Joci Pápai – Origo - 39;
6 D Croatia Jacques Houdek – My friend - 50;
7 D Estonia Koit Toome & Laura – Verona - 43;
8 D Belarus NAVIBAND – Story of my life - 43;
9 S Denmark Anja – Where I am - 29;
10 S Norway JOWST – Grab the moment - 30.
 
* * * * * * *
 
Кристиан демонстрира отлична вокална техника, която беше оценена високо от екипа на Евровизия 2017. Впечатление направи и сценичното му облекло, решено в класическото черно и бяло. Кристиан ще бъде заобиколен от елегантна графика, която ще допълва изпълнението на „Beautiful Mess”. 
 
„Да стъпя на тази сцена е моя мечта от години. Тя е зашеметяваща, а звукът в залата - перфектен. Въпреки вълнението, се чувствам уверен на голямата сцена. И това до голяма степен се дължи на силната подкрепа, която получавам. Тук е мястото да благодаря на Филип Киркоров и Дима Билан, на които искрено се възхищавам. От тях чух за себе си най-трогателните думи, за които копнее всеки творец” – сподели Кристиан Костов. 
 
Първата среща на Кристиан с чуждестранните медии в украинската столица бе непосредствено след репетицията. В събота (6 май) българската делегация ще даде официална пресконференция. 
 
* * * * * * *

Телевизионна програма на БНТ1:
- 9 май, вторник, 22:00 - 24:00 ч. - първи полуфинал, пряко предаване от Киев;
- 11 май, четвъртък, 22:00 - 24:00 ч. - втори полуфинал, пряко предаване от Киев.

- 13 май, събота, 22:00 - 01:30 ч. - финал, пряко предаване от Киев.


ИЗБРАНО