Нов сезон с 10 епизода от ”Досиетата Х”

21 април 2017 | 08:58 Дачев
Втори сезон от новите "Досиетата Х" идва на хоризонта, след като трите стълба на поредицата - нейният създател и изпълнителен продуцент Крис Картър, Дейвид Духовни и Джилиан Андерсън - успяха да съчетаят своите планове и разписания, според онлайн изданието IndieWire.

Вижте първия концептуален дизайн.

Въпреки голямото закъснение спрямо първоначалните анонси, вече има сключена сделка за продукцията и снимките ще започнат това лято. Излъчването на новите 10 епизода ще започне през 2017-2018 г., след като първите 6 епизода от възродената поредица бяха излъчени в България от FOX през януари 2016 г.

Президентът на "Fox Broadcasting" Дейвид Мадън заяви, че "отличителен белег на големите телевизионни събития е наличието на култови герои, богат разказ и смели създатели". Това са някои от причините, породили такъв дълбок ефект у милионите фенове и превръщането на Досиетата във феномен на поп-културата, смята той.

Съвсем наскоро, през януари, председателят на групата Fox TV Гари Нюман не вярваше, че "Досиетата Х" ще станат готови за следващия телевизионен сезон. "Много е трудно всички да се съгласуват - Джилиан живее в Лондон, има малки деца (две момчета на 10 и 8 години от бившия й приятел, бизнесмена Марк Грифитс - бел.ред.) и да дойде във Ванкувър (Канада) за 3-4 месеца не е лесно за нея, особено след като има и други професионални ангажименти. Дейвид пък тъкмо се освободи - и се появи нещо друго голямо за него. Не е лесно с времето."

Миналата година възвръщането на шоуто привлече 16 милиона зрители от различни платформи. Оригиналният сериал тръгна през септември 1993 г. и се задържа 9 сезона, след като спечели 16 награди "Еми", 5 "Златен глобус" и наградата "Пийбоди" за принос към обществото. Зад продукцията стоят "Ten Thirteen Productions" на Крис Картър и "20th Century Fox Television".


ИЗБРАНО